Alarma specială care îl trezește pe regele Charles în fiecare dimineață. Tradiția bizară a fost respectată și de către Elisabeta a II-a

Anca Manolica 08.10.2022, 08:09
Alarma specială care îl trezește pe regele Charles în fiecare dimineață. Tradiția bizară a fost respectată și de către Elisabeta a II-a

Trezirea la sunetul ceasului deșteptător sau a alarmei de la telefonul mobil este un lucru obișnuit pentru majoritatea oamenilor dimineața. Membrii Casei Regale britanice, însă, nu trebuie să seteze mai multe alarme pentru a se trezi sau să aibă parte de melodii care să îi facă să tresare. Iată cu ce alarmă specială este trezit regele Charles în fiecare dimineață.

Cum se trezește regele Charles în fiecare dimineață

Suveranii din familia regală britanică au ceasuri deșteptătoare umane sub forma unui cimpoi regal. Regina Elisabeta angajase un bărbat care să cânte la cimpoi pentru ea, în fața ferestrei, la ora 9, în fiecare dimineață. Titlul oficial al muzicianului era Cimpoier al Suveranei. Acesta cânta exact la ora 9 dimineața, timp de 15 minute, în toate reședințele regale în care dormea regina.

Dar aceasta este o tradiție veche printre monarhi, introdusă pentru prima dată de Regina Victoria. Aceasta s-a îndrăgostit de sunet atunci când a călătorit în Scoția, la castelul Taymouth, astfel că a decis că își dorea un cimpoier personal. Au existat 17 cimpoieri diferiți de când rolul a fost introdus pentru prima dată în 1843.

Cel mai recent a fost maiorul Paul Burns, care a cântat la funeraliile Majestății Sale de luna trecută, dar și la cele ale Prințului Philip. „Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a fost colonelul meu șef, iar soțul ei, Prințul Philip, Ducele de Edinburgh, a fost colonelul meu regal. Faptul că am cântat la cimpoi la ambele înmormântări ale acestora la Castelul Windsor este o mare onoare ca soldat în activitate.”, a scris acesta pe Twitter.

Maiorul Paul Burns, maestrul de cimpoi / foto: CNN
Maiorul Paul Burns, maestrul de cimpoi / foto: CNN

Cimpoierul a rămas același, dar s-a schimbat ora

Potrivit The Sun, Charles l-a recrutat pentru acest post tot pe maiorul de cimpoi Paul Burns. Însă acesta are o altă rutină de dimineață, trezindu-se mult mai devreme. Așadar, acesta va cânta la ora 7 dimineața. O sursă apropiată noului rege a declarat pentru The Telegraph:

„Filozofia sa este că monarhia este statul constant, locuit de indivizi diferiți. Tradițiile familiei vor continua la fel de mult ca și cele ale statului. Dacă cimpoierul ar începe la ora 9 dimineața, este puțin probabil ca Regele să fie acolo pentru a-l asculta.

Ar trebui să înceapă la 7 dimineața dacă vrea ca muzica lui să fie auzită. Charles este un mare iubitor de tradiții și mă aștept din plin ca el să păstreze acest rol.”, a spus aceasta.

Familia Regală a avut, de asemenea, cereri specifice de cântece pentru cimpoier. Fostul angajat, maiorul Scott Methven, a dezvăluit că Regele Charles i-a cerut odată să cânte AC/DC. El a lucrat la Casa Regală până în anul 2019.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...