Alarmă pentru românii care au centrale de apartament pe gaz. Mulți dintre ei sunt vizați, vine momentul

Stan Filon 06.04.2022, 19:06
Alarmă pentru românii care au centrale de apartament pe gaz. Mulți dintre ei sunt vizați, vine momentul

Un sondaj de opinie realizat de E.ON trage un semnal de alarmă și spune că aproximativ 27% din centralele termice pe gaz din gospodăriile din România sunt mai vechi de zece ani. Specialiștii companiei respective spun că aceste centrale ar trebui înlocuite cu unele mai performante, mai ales acum, când prețul la gazul natural a explodat, iar veștile nu sunt bune deloc, deoarece am putea asista la alte „scumpiri istorice”, cum spun mulți economiști.

Alarmă pentru românii care au centrale de apartament pe gaz

Așadar, compania E.ON a emis un comunicat de presă prin care a anunțat că a realizat un sondaj de opinie prin care s-a descoperit faptul că 27% dintre centralele pe gaz din România sunt mai vechi de 10 ani, așadar sunt centrale care consumă mai mult gaz și care, de asemenea, poluează atmosfera mai mult.

Compania spune că aceste centrale pe gaz ar trebui înlocuite cu unele noi, în condensare, care consumă mai puțin și sunt mult mai eficiente decât cele vechi. Compania spune că înlocuirea acestora cu centrale noi asigură economii la factură şi un confort superior, iar costul acesteia se compensează în câțiva ani. O centrală în condensare oferă o reducere a consumului de gaze naturale cu până la 30%, datorită eficienţei de 108% faţă de centralele convenţionale.

Alarma pentru romanii care au centrale de apartament pe gaz
Alarma pentru romanii care au centrale de apartament pe gaz

Ce economii se pot face cu o centrală în condensare

Beneficiul pentru consumator constă în reducerea consumului de gaze naturale cu până la aproximativ 3.600 kWh de gaze naturale pe an, pentru un consum mediu anual de circa 12.000 kWh, rezultând astfel, o economie la factură ce poate ajunge la aproximativ 1.000 lei pe an.

Studiile efectuate de E.ON au fost realizate pe un eşantion reprezentativ naţional de 1.000 de persoane fizice, cu vârsta peste 18 ani, prin metodologia CATI (Computer Assisted Telephonic Interviews) în cursul anului 2021. Marja de eroare maximă calculată este de plus/minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...