Al cui este clubul de golf din Alba de pe care Iohannis a încurajat românii să practice acest sport. „Nu este exclusivist”

Andrei Cezar 20.09.2021, 13:24
Al cui este clubul de golf din Alba de pe care Iohannis a încurajat românii să practice acest sport. „Nu este exclusivist”

Klaus Iohannis a participat sâmbătă la decernarea premiilor unei competiții de golf la Pianu de Jos, în județul Alba, eveniment organizat de compania Dacia Renault. Președintele i-a îndemnat pe români să practice acest sport, indiferent de vârstă, spunând totodată că nu este un sport exclusivist. Clubul de golf ”Profesor Paul Tomiță” a fost înființat în 1990 și a fost primul teren privat de gol din România. Iată cui aparține.

Al cui este clubul de golf din Alba vizitat de Klaus Iohannis

Golful are imaginea unui sport practicat de oameni cu bunăstare. Opinia generală este că acest sport este destul de costisitor, inaccesibil anumitor categorii sociale. Contrar acestor credințe, președintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, în cadrul unui eveniment de profil, organizat la clubul ”Profesor Paul Tomiță” din Pianu de Jos, județul Alba, că golful nu este deloc un sport exclusivist. Mai mult decât atât, primul om în stat i-a îndemnat pe români, indiferent de vârstă, să descopere acest sport.

„Mă bucur să întâlnesc aici atâția oameni pasionați de golf, un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacții”, a declarat președintele, de pe scena evenimentului.

Clubul de golf ”Profesor Paul Tomiță” îl are ca președinte pe Ioan Istrate, unul dintre cei mai influenți antreprenori din județul Alba, scrie profit.ro. Istrate este cel care a lansat mărcile de înghețată Polar Autentic și Fulg de Nea și care deține mai multe afaceri imobiliare.

Viecepreședinte al clubului este Dan Picăjan, cel care în timpul Guvernării Tăriceanu a fost prefect și subprefect al județului Hunedoara. Picăjan a candidat în 2017, la funcția de președinte al filialei PNL Deva. Potrivit aceleiași surse, acesta deține și reprezentanțele Dacia-Renault din Deva și Orăștie, prin firma Aurocar 2002 SRL, un business cu rulaj anual de peste 10 milioane lei.

Conform presei locale, Dan Picăjan este un apropiat al vicepreședintelui Camerei Deputaților, Florin Roman, dar și al președintelui PNL al Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel. Acesta din urmă a fost și el prezent la evenimentul de sâmbătă de la Pianu de Jos.

Al cui este clubul de golf din Alba de pe care Iohannis a incurajat romanii sa practice acest sport.
Al cui este clubul de golf din Alba de pe care Iohannis a incurajat romanii sa practice acest sport. „Nu este exclusivist”

Un apropiat al lui Iohannis, membru în Consiliul Director al clubului ”Profesor Paul Tomiță”

De asemenea, funcția de secretar al clubului de golf este ocupată de avocatul Ștefan-Corneliu Șchiopu, iar cea de trezorier de Natanael Alin Anghel, om de afaceri din Alba.

Din Consiliul Director al Asociației face parte și Werner Keul, om de afaceri din Sibiu care conduce compania de construcții și imobiliare WK Group, fiind totodată prezentat de presă drept un apropiat al lui Klaus Iohannis. De altfel, președintele a ținut să-i mulțumească direct lui Werner Keul, în discursul său de sâmbătă.

Vreau să îl felicit pe președintele Clubului de Golf „Paul Tomiță” pentru calitatea deosebită a acestei baze sportive. Faceți o treabă foarte bună, domnule Werner Keul, și sunt convins că veți continua cu aceeași pasiune!”, a spus Klaus Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe