Aici ar începe Al Treilea Război Mondial? Conflictul ar putea fi unul nuclear, spun specialiştii

Nicu Stan, Anca Lupescu 26.07.2021, 09:07
Aici ar începe Al Treilea Război Mondial? Conflictul ar putea fi unul nuclear, spun specialiştii

Aici ar putea începe Al Treilea Război Mondial? Conflictul ar putea fi unul nuclear, spun specialiştii. Detaliile incredibile de unde ar putea izbucni cel de-al treilea Război Mondial, disponibile în articolul de mai jos.

Țara de unde ar putea izbucni Al Treilea Război Mondial. ”Este cel mai periculos punct de aprindere din lume”

Aici ar putea începe Al Treilea Război Mondial. Conflictul ar putea degenera într-unul nuclear, susțin specialiştii.

Comunitatea de securitate națională a Statelor Unite a ajuns la o concluzie îngrijorătoare. Conform informațiilor transmise de The Daily Beast, Taiwan este cea mai probabilă locație unde ar putea erupe un război între SUA și China.

Invazia Taiwan-ului de catre China ar putea insemna inceperea celui De-al Treilea Razboi Mondial
Invazia Taiwan-ului de catre China ar putea insemna inceperea celui De-al Treilea Razboi Mondial

Conflictul armat poate izbucni oricând

În plus, acest război ar putea erupe curând, iar conflictul ar putea deveni unul nuclear, potrivit informațiilor anunțate de thedailybeast.com. Astfel, în luna martie, Consiliul pentru relații externe din New York a emis un raport care spune că Taiwan a devenit ”cel mai periculos punct de aprindere din lume”.

În această țară, un set de evenimente unice și problematice din punct de vedere geopolitic fac ca un conflict între Republica Populară Chineză și Statele Unite ale Americii să devină mai real ca niciodată.

Invazia chineză în Taiwan este foarte aproape

De curând, noul comandant al forțelor americane din regiunea Indo-Pacifică, Amiralul John Aquilino, a anunțat că o posibilă invazie a Taiwan-ului de către China ”este mai aproape decât ne așteptăm”.

De când a fost stabilit guvernul pro-occidental pe insulă, în urma victoriei lui Mao în războiul civil chinez din 1949, Beijing-ul a sponsorizat o campanie răbdătoare dar metodică pentru a recăpăta suveranitate în insulă.

Ce armată are Taiwan

Mai trebuie săus că în Taiwan se află o democrație autonomă, cu o economie bazată pe tehnologie și o industrie inestimailă de semiconductoare.

Taiwan-ul deține o armată de 300.000 de oameni, dotată cu cel puțin 400 de avioane de luptă, însă principalul factor care a oprit până acum Beijing-ul de a obține insula prin forță a fost puterea militară a Statelor Unite.

SUA ține în frâu conflictul

De nu mai puțin de 40 de ani, politica de ”ambiguitate strategică” a avut capacitatea de a descuraja China din a prelua insula prin forță, cât și de a opri Taiwan-ul din a-și declara independența, o acțiune pe care chinezii le-ar putea interpreta drept declarație de război.

Politica americanilor recunoaște Republica Populară Chineză drept o singură națiune chineză, dar promite ajutor militar și politic pentru Taiwan.

Legea privind relațiile din Taiwan

”Va considera orice efort pentru a determina viitorul Taiwanului prin alte modalități decât cele pașnice drept un pericol pentru pacea și securitatea Pacificul de Vest și o îngrijorare gravă pentru Statele Unite”, arată Legea privind relațiile din Taiwan, emisă în 1979.

Urmăriți Impact.ro și pe