Ai pus prea multă sare în ciorbă sau supă? Nicio problemă, marii bucătari îşi dezvăluie secretul

Ioana Bucur 14.04.2021, 15:03
Ai pus prea multă sare în ciorbă sau supă? Nicio problemă, marii bucătari îşi dezvăluie secretul

„Te iubesc ca sarea în bucate”, dar ce facem când scăpăm prea multă în mâncare? Nicio problemă, spun marii bucătari, care și-au dezvăluit secretul. Ce trebuie să faci dacă ai pus prea multă sare în ciorbă sau în supă.

Ce trebuie să faci dacă ai pus prea multă sare în ciorbă sau în supă

Ca în cazul multor alte preparate, secretul unei ciorbe sau supe desăvârșite sunt condimentele, iar de pe listă nu are cum să lipsească sarea. Cu toate că mulți o preferă într-o cantitate destul de mare, ceea ce știm că poate duce la o listă întreagă de probleme de sănătate, medicii și nutriționiștii recomandă să fie folosită cu moderație sau, dacă se poate, să nu fie folosită deloc. Totuși, ce este de făcut dacă ai pus prea multă sare în ciorbă sau supă? Care este secretul marilor bucătari.

Probabil toți am trecut, cel puțin o dată, prin situația nedorită în care, după ce am investit bani, timp și energie în ciorba sau supa perfectă, să ne „scape” prea multă sare în oală. Ce e de făcut? Contrat aparențelor, preparatul nu este compromis, iar greșeala se poate repara, cu ajutorul câtorva trucuri simple. Întâi, se adaugă felii crude de cartof sau de măr ce pot absorbi sarea sau fierbe mâncarea, la foc mic, pentru zece minute. Dacă supa sau ciorba este prea sărată, se poate pune și o lingură de zahăr. Dacă nici metoda asta nu funcționează, o altă varianță este oțetul de mere. În final, încearcă să diluezi cu puțină apă sau supă concentrată cu conținut scăzut de sare.

Ai pus prea multă sare în ciorbă sau supă?

Dar cu grăsimea din supă cum rămâne? Ai ajuns la final, ești la un pas să o servești, dar îți dai seama că supa a ieșit prea grasă? Nu-i nimic, există o rezolvare. Pune oala în congelator pentru cel puțin o jumătate de oră, apoi îndepărtează grăsimea formată deasupra și reîncălzește supa. Dacă nu aveți timp pentru asta, o soluție mai rapidă este adăugarea câtorva cuburi de gheață în vas. Ele trebuie scoase imediat după ce grăsimea începe să se lipească de ele. Dacă gheața nu îți este pe plac, poți încerca să pui o frunză mare de salată pentru a absorbi grăsimea care este în plus. Scoate frunza imediat ce aceasta devine flască.

Trucuri valoroase în bucătărie. Ce facem cu laptele ars?

Unul dintre cele mai frecvente „accidente” din bucătărie se petrece atunci când punem lapte la fiert. Dacă dă în foc în timp ce este pe aragaz și se arde, pune un vârf de cuțit de sare pentru a atenua mirosul și gustul de lapte ars.

Cu sos alb, cu sos roșu, cu pesto, cu carne, cu legume, cu fructe de mare, combinațiile par infinite, iar toate sunt delicioase. E greu să dai greș când le prepari, însă puține gospodine știu ce trebuie să facă pentru a prezenta, de ficare dată, o farfurie demnă de consursurile culinare. Care este trucul genial ca să nu ți se mai lipească pastele. Modul corect de a găti preparatul preferat al italienilor începe din momentul în care sunt puse în apa de pe foc. Continuarea, AICI.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...