Ai mâncat greșit ciocolata toată viața. Cum trebuie consumată de fapt ca să te bucuri de aroma ei intensă

Ana Anitoiu 18.10.2022, 09:20
Ai mâncat greșit ciocolata toată viața. Cum trebuie consumată de fapt ca să te bucuri de aroma ei intensă

Cei mai mulți oameni obișnuiesc să mănânce greșit ciocolată, fără să fie conștienți de erorile pe care le fac. Specialiștii britanici în domeniul alimentar au explicat cum trebuie consumată aceasta, de fapt, pentru a-i simți cu adevărat aroma intensă.

Care sunt cele mai mari greșeli pe care le fac oamenii în privința ciocolatei

În primul rând, conform specialiștilor din domeniul alimentar citați de publicația britanică The Sun, mulți oameni fac greșeala de a pune ciocolata în frigider. De fapt, temperatura ideală la care trebuie să fie păstrat acest aliment este de 18 grade Celsius, ceea ce înseamnă că ar trebui să fie depozitată în dulap.

Cealaltă mare greșeală pe care o fac cei mai mulți oameni este aceea că mestecă ciocolata. De fapt, conform specialiștilor, ciocolata ar trebui să fie lăsată să se topească în gură, pentru a-i simți cu adevărat aroma.

Ai mancat gresit ciocolata toata viata. Cum trebuie consumata de fapt
Ciocolata. Foto: pexels.com

În ce moment al zilei ar trebui să fie mâncată ciocolata

Specialiștii au atras atenția că ciocolata ar trebui să fie consumată mai ales dimineața, între orele 9 și 11, când papilele gustative pot simți cel mai bine aroma acestui aliment. În plus, în acest moment al zilei, ciocolata aduce o doză de cofeină în organism.

„Ciocolata este o delicatesă complexă, cu multe straturi ce trebuie să fie explorate. Ciocolata trebuie să pocnească atunci când este ruptă. Consumul ei mai devreme în timpul zilei, când papilele gustative nu sunt încărcate, este, de asemenea, o descoperire-cheie.

În plus, consumul de ciocolată dimineața ne ajută să ne menținem în formă înainte de prânz.”, a spus Natalie Alibrandi, cercetător în domeniul alimentar.

Alte recomandări pentru a savura ciocolata

Specialiștii au făcut mai multe recomandări pentru savurarea ciocolatei. Aceștia au spus, printre altele, că este bine ca ciocolata să fie consumată în cantități mici, pentru a evita suprastimularea papilelor gustative. Mai exact, ar trebui să nu se depășească o cantitate de șase bucăți de patru grame.

Totodată, este important ca ciocolata să fie mâncată atunci când nu există distrageri. Cei care fac și alte lucruri în timp ce consumă acest aliment nu îi pot aprecia cu adevărat gustul.

Mai mult, conform specialiștilor, ciocolata poate fi consumată în combinație cu diverse alimente. De exemplu, cea cu lapte sau albă poate fi mâncată alături de alimente amare, iar cea amăruie poate fi combinată cu alimente sărate. Însă, diferitele tipuri de ciocolată nu ar trebi să fie amestecate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...