Cei mai mulți oameni obișnuiesc să mănânce greșit ciocolată, fără să fie conștienți de erorile pe care le fac. Specialiștii britanici în domeniul alimentar au explicat cum trebuie consumată aceasta, de fapt, pentru a-i simți cu adevărat aroma intensă.
În primul rând, conform specialiștilor din domeniul alimentar citați de publicația britanică The Sun, mulți oameni fac greșeala de a pune ciocolata în frigider. De fapt, temperatura ideală la care trebuie să fie păstrat acest aliment este de 18 grade Celsius, ceea ce înseamnă că ar trebui să fie depozitată în dulap.
Cealaltă mare greșeală pe care o fac cei mai mulți oameni este aceea că mestecă ciocolata. De fapt, conform specialiștilor, ciocolata ar trebui să fie lăsată să se topească în gură, pentru a-i simți cu adevărat aroma.
Specialiștii au atras atenția că ciocolata ar trebui să fie consumată mai ales dimineața, între orele 9 și 11, când papilele gustative pot simți cel mai bine aroma acestui aliment. În plus, în acest moment al zilei, ciocolata aduce o doză de cofeină în organism.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]„Ciocolata este o delicatesă complexă, cu multe straturi ce trebuie să fie explorate. Ciocolata trebuie să pocnească atunci când este ruptă. Consumul ei mai devreme în timpul zilei, când papilele gustative nu sunt încărcate, este, de asemenea, o descoperire-cheie.
În plus, consumul de ciocolată dimineața ne ajută să ne menținem în formă înainte de prânz.”, a spus Natalie Alibrandi, cercetător în domeniul alimentar.
Specialiștii au făcut mai multe recomandări pentru savurarea ciocolatei. Aceștia au spus, printre altele, că este bine ca ciocolata să fie consumată în cantități mici, pentru a evita suprastimularea papilelor gustative. Mai exact, ar trebui să nu se depășească o cantitate de șase bucăți de patru grame.
Totodată, este important ca ciocolata să fie mâncată atunci când nu există distrageri. Cei care fac și alte lucruri în timp ce consumă acest aliment nu îi pot aprecia cu adevărat gustul.
Mai mult, conform specialiștilor, ciocolata poate fi consumată în combinație cu diverse alimente. De exemplu, cea cu lapte sau albă poate fi mâncată alături de alimente amare, iar cea amăruie poate fi combinată cu alimente sărate. Însă, diferitele tipuri de ciocolată nu ar trebi să fie amestecate.