Strecurătoarea este o ustensilă de bucătărie pe care o folosim foarte des atunci când preparăm de mâncare. Dar se pare că nu așa cum ar trebui, de fapt. Iată ce făceai greșit până acum. Niciodată nu este prea târziu să înveți ceva nou, mai ales când vine vorba de trucuri în bucătărie utile.
Strecurătoarea, sita de bucătărie sau strecurătoarea pentru paste, este un accesoriu semisferic ce se folosește adesea pentru scurge, strecura alimentele crude sau gătite de lichidul de înmuiere sau de gătit, îndeosebi atunci când vine vorba de a scurge apa în care au fiert pastele. Este un instrument pe care îl folosim zilnic în bucătărie și mulți am spune că nu există nicio regulă în utilizarea lui.
Când punem alimente umede în strecurătoare, apa sau lichidul se scurge prin orificii, iar solidul rămâne pe suprafața superioară a strecurătoarei.
Ca o regulă generală, obișnuim să o punem în chiuvetă, să aruncăm pastele din recipent în ea și, după ce s-a scurs toată apa, să le punem din nou în oală. Dar se pare că acești pași sunt greșiți. Altul este modul în care ar trebui folosită această ustensilă.
Dacă și tu procedai până acum așa, o făceai într-un mod necorespunzător. Cu siguranță după ce vei afla acest truc, totul ți se va părea mai simplu. Iată cum ar trebui să faci:
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Primul pas este să pui strecurătoarea în interiorul vasului de gătit sau oricărui alt recipient (asigură-te că au același diametru) și, ținându-le pe amândouă foarte strâns, scurge lichidul în chiuvetă sau într-un alt recipient dacă vei folosi sucul sau sosul. În acest fel, apa va trece păstrând în siguranță pastele „prinse” între oală și strecurătoare.
Nu uita că poți turna apă clocotită în canalul de scurgere, atâta timp cât nu depășește 100°C, altfel ar putea deteriora țevile. De asemenea, ține cont de faptul că trebuie să ștergi bine chiuveta pentru a preveni transformarea acesteia într-un teren propice pentru agenții patogeni.