Ai decongelat greșit până acum carnea la cuptorul cu microunde. Trucul cu paharul de apă

Anca Manolica 03.10.2022, 16:04
Ai decongelat greșit până acum carnea la cuptorul cu microunde. Trucul cu paharul de apă

Să știi cum să decongelezi rapid carnea în cuptorul cu microunde nu este deloc greu. Există, însă, anumite trucuri care îți pot ușura și mai mult sarcina. Ba chiar poate reduce timpul la jumătate. Descoperă, în rândurile de mai jos, o metodă foarte simplă, cu un pahar cu apă.

Cum să decongelezi rapid carnea la cuptorul cu microunde

Atunci când mâncarea trebuie să ajungă repede pe masă, cuptorul cu microunde este un ajutor de gătit rapid și de nădejde. Poate dura o zi întreagă pentru decongelarea cărnii în frigider, ore în chiuvetă, dar numai câteva minute în cuptorul cu microunde. Cu cicluri și setări concepute special pentru o decongelare sigură și constantă, această opțiune vine în ajutorul tuturor.

Multe cuptoare cu microunde au un buton denumit „Dezghețare” care îți permite să dezghețați rapid alimentele congelate. Folosește căldura standard a cuptorului cu microunde, dar reduce puterea la aproximativ 30%, decongelând alimentele, dar având grijă să nu le gătească. Multe modele au opțiunea, de asemenea, să introduci greutatea sau tipul de alimente pentru a calcula timpul necesar.

Cum să decongelezi rapid carnea la cuptorul cu microunde
Cum să decongelezi rapid carnea la cuptorul cu microunde

Trucul cu paharul de apă

Un truc util este să pui un pahar cu apă în partea laterală a cărnii, să o introduci în cuptorul cu microunde și să pornești decongelarea la putere mică. În acest fel, microundele vor acționa mai direct asupra ei, iar carnea va primi undele cele mai moi și mai omogene. În același timp, se va împiedica ca părțile laterale și capetele bucății de carne să fie prea gătite, iar centrul să fie crud.

În cartea „Cooking with microwaves” (Gătiți cu microunde), publicată de Fundația Alicia, se spune că moleculele de apă înghețată reacționează foarte diferit la microundele din cuptor, astfel încât puțina apă care se dezgheață este cea care primește cel mai mare impact din partea undelor.

Știm cu toții că metoda corectă de dezghețare a cărnii este să o ținem la frigider timp de 12 ore, dar mai știm că din cauza ritmului alert din viața de zi cu zi avem tendința de a face totul rapid și pe fugă. Așadar, trucul paharului cu apă pentru dezghețarea cărnii în cuptorul cu microunde este unul dintre cele mai eficiente la care să apelezi când ești pe grabă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...