Ai 10.000 de dolari în cont? Ce spun experții că trebuie să faci neapărat cu ei

Beatrice Dumitru 14.03.2023, 15:17
Ai 10.000 de dolari în cont? Ce spun experții că trebuie să faci neapărat cu ei

Deși să ai un cont de economii cu o sumă considerabilă sună bine, s-ar putea să nu fie cea mai bună variantă. În special, atunci când există perioade de inflație ridicată și vrei să te asiguri că faci ceva cu banii tăi. Experții oferă sfaturi pentru ce ar fi bine să faci cu banii, dacă ai 10.000 de dolari în cont.

Ce spun experții

Multe persoane nu știu de unde să înceapă când vine vorba de economisirea banilor, în timp ce alții reușesc să strângă sume considerabile. În funcție de obiectivele tale de economisire, este posibil să vrei să folosești fondurile pentru a plăti datorii, pentru a investi în viitor sau pentru a le plasa într-un cont mai productiv.

A avea obiective de economisire a banilor nu înseamnă că viața ta trebuie să se învârtă în jurul bugetelor restricționate la minim, ci mai degrabă în jurul alegerilor mai calculate și mai responsabile, pe termen lung. Iată ce ar trebui să faci dacă ai 10.000 de euro în cont, potrivit experților.

 Ai 10.000 de dolari în cont? Ce spun experții că trebuie să faci neapărat cu ei
Metode de economisire a banilor.

Ce ar trebui să faci dacă ai 10.000 de dolari în cont

Plătește datoriile

Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le faci dacă ai 10.000 de dolari în contul de economii este să plătești datoriile restante. Este importanță dacă ai datorii cu dobândă ridicată. Dobânda pe care o plătești pentru aceste solduri este probabil semnificativ mai mare decât rentabilitatea oricărei investiții. De asemenea, este bine să plătești ipoteca sau rata la mașină, de exemplu, presupunând că ai destui bani pentru situații de urgență, notează msn.com.

Păstrează bani lichizi

Deși s-ar putea să nu ai nevoie de 10.000 de dolari în contul de economii, este totuși o idee bună să păstrezi niște bani la îndemână. Păstrarea banilor lichizi sau ușor accesibili te poate ajuta să treci peste orice obstacol financiar neașteptat care poate apărea.

Investește

Odată ce datoria a fost achitată și ai o rezervă de urgență, vezi ce investiții ai putea face. O opțiune este un fond pentru pensii. Suma pe care o pui acum probabil va crește exponențial până la pensie. Deși sunt anumite avantaje, ar trebui să discuți înainte cu un consilier financiar pentru a analiza opțiunile.

Împarte fondurile

Cu 10.000 de dolari sau mai mult în bancă ai și opțiunea de a deschide un al doilea cont de economii. A avea două sau mai multe conturi te poate ajuta să atingi obiectivele financiare pe termen scurt și lung. Dar depinde și de cei vrei să faci cu banii. Speri să cumperi o vacanță sau să economisești pentru un avans pentru o casă? Majoritatea oamenilor au mai mult de un obiectiv de economisire și de aceea este bine să ai conturi separate. Așa poți  păstrați un cont ca fond de urgență, în timp ce în alt cont economisești bani doar pentru călătorii.

Investește în copil

Dacă te simți stabil din punct de vedere financiar și încă nu ești sigur ce ar trebui să faci cu banii, poți oricând să investești în copii, iar deschiderea unui cont de economii pentru facultate îi poate ajuta pe copii. Există mai multe modalități de a asigura viitorul copilului tău fără să-i oferi doar bani.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...