Agresorul lui Emmanuel Macron, explicaţii halucinante în faţa anchetatorilor. Motivul incredibil pentru care l-a pălmuit pe preşedintele Franţei

Stan Filon 11.06.2021, 12:36
Agresorul lui Emmanuel Macron, explicaţii halucinante în faţa anchetatorilor. Motivul incredibil pentru care l-a pălmuit pe preşedintele Franţei

Bărbatul care l-a pălmuit pe președintele Franței, Emmanuel Macron, a ajuns în instanță, unde a aflat sentința pentru faptele sale. În fața magistraților, tânărul în vârstă de 28 de ani, ”cavaler al mesei pătrate”, a venit cu explicații care a șocat audiența! Magistrații nu au fost impresionați de declarațiile tânărului, așa că au dat sentința în procesul derulat prin procedură rapidă.

Agresorul lui Emmanuel Macron a venit cu explicaţii halucinante în faţa anchetatorilor

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost pălmuit în timpul vizitei sale într-o localitate din sud-estul Franței. Imaginile au fost difuzate de televiziunile din toată lumea, iar acum s-a aflat ce l-a împins pe agresor să recurgă la acest gest necugetat.

Îl cheamă Damien Tarel, are 28 de ani, și a rămas șomer atunci când în Franța s-a decretat lock-down din cauza pandemiei de coronavirus. Acesta le-a spus magistraților că l-a pălmuit pe președintele francez fiindcă reprezintă tot ce este putred în legătură cu Franța.

Agresorul lui Emmanuel Macron a venit cu explicatii halucinante in fata judecatorilor
Agresorul lui Emmanuel Macron a venit cu explicatii halucinante in fata judecatorilor

”Dacă l-aș fi provocat pe Macron la un duel la răsărit, mă îndoiesc că ar fi răspuns”

Damien Tarel și-a premeditat fapta și le-a spus judecătorilor că înainte de vizita lui Macron s-a gândit să arunce cu un ou sau o tartă în președintele francez. ”Cred că Macron reprezintă foarte bine decăderea țării noastre. Dacă l-aș fi provocat pe Macron la un duel la răsărit, mă îndoiesc că ar fi răspuns”, a adăugat bărbatul. Acum, tânărul este judecat pentru ultraj, infracțiune care se pedepsește în Franța cu până la 3 ani de închisoare, dar  și o amendă de 45.000 de euro.

Agresorul lui Emmanuel Macron locuiește în Saint-Vallier, localitate din sud-estul Franței, iar cunoscuţii spun despre el că îi place să joace roluri de epocă și că nu a provocat probleme până acum. O sursă apropiată anchetei l-a descris ca pe un individ care este ”cam pierdut, ciudat, agitat”.

Agresorul lui Macron, ”cavaler al mesei pătrate”

Tânărul are contul de Instagram plin de fotografii în care apare purtând armuri și mânuind săbii. A pozat pe baloți de fân, cu o beretă de catifea, dar și cu o cască folosită în arta marțială japoneză din Kendo. El a fost preşedintele unui grup de entuziaști ai artelor marțiale, axaţi pe practica artelor marțiale europene istorice, inclusiv a sabiei tradiționale, dar a fondat și un club de jocuri de societate numit „Cavalerii Mesei Pătrate”. O sursă citată de The Telegraph spune că șomerul trăiește ”într-un fel de lume paralelă formată din reconstituiri medievale, simulări ale luptelor între cavaleri”.

Aurélien Laniece, prieten cu Tarel, a declarat pentru Reuters că îl cunoaște ca pe o persoană decentă și foarte săritoare. ”Nu este genul de tip care să facă asta (să lovească pe cineva). Lockdown-ul a fost greu, dar era dornic să lucreze din nou, la redeschidere”, a spus Laniece.

Ei bine tânărul Damien Tarel a avut parte de un proces derulat prin procedură rapidă, iar magistrații au dictat o pedeapsă de 4 luni de închisoare cu executare și alte 14 luni cu suspendare!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...