Agentă FSB superbă, descoperită de ucraineni tocmai din cauza frumuseţii. Tânăra avea paşaport de România şi un iubit pilot rus

Badea Violeta 31.07.2022, 16:19
Agentă FSB superbă, descoperită de ucraineni tocmai din cauza frumuseţii. Tânăra avea paşaport de România şi un iubit pilot rus

Un complot sub acoperire al serviciilor secrete rusești împotriva Ucrainei a eșuat după ce agenții ucraineni au observat-o pe iubita unui pilot rus. Tânăra părea mult prea atrăgătoare pentru a fi cu el. În urma investigațiilor, aceștia au descoperit că femeia avea paşaport de România și lucra pentru FSB. Un celebru jurnalist bulgar de investigații a oferit mai multe detalii despre incredibilul caz!

Ucrainenii dejoacă un complot al serviciilor secrete rusești. Unul dintre piloții ruși avea o iubită mult prea atrăgătoare pentru el

Pare incredibil, dar este cât se poate de adevărat. Ucrainenii au reușit să dejoace un complot sub acoperire al serviciilor secrete rusești după ce au observat că iubita unuia dintre piloții ruși este prea sexy.

Descoperirea a fost făcută de foști agenți de informații ucraineni care au observat că Maria, presupusa iubită a unui agent FSB (Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse) și pilot, părea mult prea atrăgătoare pentru a fi cu el și pentru că acesta părea să nu știe nimic despre ea.

Povestea a fost confirmată de un respectat jurnalist de investigații bulgar, Christo Grozev, care a explicat povestea bizară într-un mesaj pe Twitter.

O operatiune a serviciilor secrete rusesti este dejucată dupa ce ucrainenii si-au dat seama ca iubita dezertorului pilot este prea frumoasa pentru el si lucreaza pentru FSB'
O operatiune a serviciilor secrete rusesti este dejucată dupa ce ucrainenii si-au dat seama ca iubita dezertorului pilot este prea frumoasa pentru el si lucreaza pentru FSB

Cum s-a aflat totul

Jurnalistul a început prin a explica faptul că foștii agenți ucraineni încercau să îi convingă pe piloții ruși să se predea, oferindu-le compensații pentru orice arme pe care le predau Ucrainei. Conform unui raport FSB, piloții ruși ar fi putut câștiga 2 milioane de dolari (USD) dacă ar fi dezertat.

Grozev a continuat, scriind: „Negocierile dintre recrutorii ucraineni și piloți, pe care le-am filmat, au început așa cum era de așteptat, dar tonul lor s-a schimbat rapid, sugerând că piloții nu mai vorbeau în nume propriu, ci erau „antrenați” – probabil de către ofițerii de contrainformații militare FSB.”

„Un indiciu clar că FSB a interceptat comunicațiile a venit atunci când unul dintre piloți a spus brusc că nu mai dorește să își scoată soția din țară, ci amanta (mult prea atrăgătoare pentru el, FSB). Mi-a luat aproximativ cinci minute să descopăr că amanta pilotului lucra pentru FSB. De asta și-au dat seama și ucrainenii”, povestește jurnalistul.

Agenții pregătiseră un pașaport românesc pentru soție și unul slovac pentru amantă. Ucrainenilor li s-a părut că tânăra este „mult prea sexy” pentru a fi iubita unui pilot rus, iar în urma unei verificări, au descoperit că femeia lucra, de fapt, pentru FSB.

Grozev a explicat, de asemenea, că pilotul părea surprins că așa-zisa lui iubită, care s-a dovedit a fi un activ FSB, avea pașaport și fusese la Istanbul și Barcelona.

„La un moment dat, ucrainenii chiar au convins-o pe iubita unuia dintre piloți – împreună cu o întreaga echipă de filaj FSB – să meargă la Minsk, în așteptarea unei „întâlniri” cu ucrainenii.

FSB a așteptat în zadar patru zile. Acest joc bizar a luat sfârșit când FSB și-a dat seama că nimeni nu va veni la niciuna dintre întâlnirile stabilite. Și ucrainenii și-au dat seama că probabil nu vor primi nici un pilot adevărat” a mai scris jurnalistul pe Twitter.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...