Afrodiziacele din antichitate, departe de a fi atrăgătoare: puteau să-ți ia viața

Gabriel Peneș 14.02.2023, 13:48
Afrodiziacele din antichitate, departe de a fi atrăgătoare: puteau să-ți ia viața

Afrodiziacele din antichitate, departe de a fi atrăgătoare. Oamenii din vechile civilizații ale lumii erau dispuși să facă aproape orice pentru a se mândri cu o virilitate crescută ori a se bucura, pur și simplu, de plăcerile vieții. Dar multe dintre ingredientele folosite pentru creșterea dorinței sexuale ni s-ar părea de-a dreptul respingătoare astăzi, mai mult, unele punând în pericol viața persoanei ce o consuma.

Afrodiziacele din antichitate, departe de a fi atrăgătoare

Un afrodiziac este definit ca ceva care stârnește sau intensifică dorința sexuală. Numele este derivat din Afrodita, zeița greacă a iubirii și a frumuseții. Oamenii antichității erau dispuși la multe sacrificii, în numele unei potențe remarcabile și cât mai durabile. Sexualitatea era un element de putere, cât și de procreare, dar și de plăcere, lucru pe care anticii nu îl ocoleau deloc.

Iar pentru a se bucura de o viața sexuală cât mai activă, apelau la tot felul de produse, de la legume și condimente n ale căror proprietăți afrodiziace credeau, până la soluții mult mai puâin plăcute, ba chiar riscante pentru viața lor.

Egiptenii antici, de exemplu, aveau ca afrodiziac salata verde. În contrast, nici romanii, nici grecii nu credeau că salata verde ar fi bună pentru libidou, dar o mâncau doar în combinație cu alte legume și produse în ale căror virtuți afrodiziace credeau. Grecii apelau la țelină, dar și la ceapă, miere, lămâie, șofran, ciuperci și, mai ales, usturoi, pe care-l consumau regulat, mai ales sub forma unei paste.

Afrodiziacele din antichitate, departe de a fi atrăgătoare: puteau să-ți ia viața
Anumite afrodiziace folosite de antici pentru sporirea performanțelor sexuale le puteau pune chiar viața în pericol

Puteau să-ți ia viața

În același timp, există informații conform cărora, tot pentru sporirea dorinței sexuale, romanii beau vin în care se înecase un pește. Între timp, secreția toxică a unui gândac cunoscut sub numele de musca spaniolă era aplicată în mod regulat bărbăției care funcționa defectuos, scrie iflscience.com.

Interesant este că ceva similar a fost folosit de azteci, care considerau că gândacul toxic temolin este un afrodiziac. Potrivit unor cronicari spanioli, un număr semnificativ de bărbați azteci au murit în căutarea potenței sexuale, din cauza folosirii acestei creaturi periculoase.

Mai mult, incașii își frecau de testicule o larvă de fluture, numită musullu. De asemenea, atât aztecii, cât și incașii au apelat la animale letale pentru ajutor în dormitor. Primii, de exemplu, au creat o tinctură dintr-un șarpe cu coarne, cunoscut sub numele de mazacoatl sau„ șarpele de cerbi”, pentru că era în stare să omoare și să digere un asemenea animal.

În mod similar, incașii au creat un afrodiziac mortal din pasărea extrem de toxică yanta-yanta. Faptul că atât mazacoatl, cât și yanta-yanta au fost folosite ca afrodiziace, spune multe despre cât de ciudate erau aceste modalități de a reaprinde flacăra în dormitor.

În plus, o poțiune de dragoste chinezească cunoscută sub numele de „chan su” conținea secrețiile toxice ale unei specii de broască râioasă. Denumită uneori „piatra iubirii”, amestecul era împletit cu compuși chimici mortali numiți bufadienolide. Aceștia au fost responsabili pentru patru decese în New York, la mijlocul anilor 1990, putând provoca atacuri de cord celor care îi folosesc.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....