Afişul pe care ucrainenii ajunşi în România îl pun pe parbrizul maşinilor. Ce înseamnă

Stan Filon 07.03.2022, 17:56
Afişul pe care ucrainenii ajunşi în România îl pun pe parbrizul maşinilor. Ce înseamnă

Refugiații ucraineni care ajung în România cu mașina au afișat pe parbriz sau pe lunetă un mesaj în limba rusă care acum s-a aflat ce înseamnă. Aceste mesaje sunt afișate pe mașini încă de pe teritoriul Ucrainei, pentru ca soldații ruși să știe că în mașinile respective se află și copii. În România au ajuns peste 260 de mii de refugiați din Ucraina, însă nu mulți au ales să rămână pe plaiurile mioritice, ci au plecat mai departe, în țările mai dezvoltate economic.

Afişul pe care ucrainenii ajunşi în România îl pun pe parbrizul maşinilor

Ucrainenii care au fugit din calea războiului și-au afișat mesaje în limba rusă prin care semnalează astfel prezența copiilor în mașinile respective, în speranța că militarii ruși nu le vor ataca. Ucrainenii și-au scris pe parbriz sau pe lunetă cuvântul „Copii”. Așa au ajuns foarte multe mașini și pe teritoriul României, cu acest mesaj încă afișat foarte vizibil.

Potrivit datelor furnizate de Poliția de Frontieră, până în prezent 261.445 de refugiați din Ucraina au intrat pe teritoriul României, însă mulți au preferat să plece în Occident, în țări din Uniunea Europeană mult mai dezvoltate decât România. Astfel, au tranzitat România un număr de 192.312 de ucraineni, pe cânt pe teritoriul țării noastre au ales să rămână 69.133 de persoane care și-au părăsit domiciile din Ucraina.

Afisul pe care ucrainenii ajunsi in Romania il pun pe parbrizul masinilor
Afisul pe care ucrainenii ajunsi in Romania il pun pe parbrizul masinilor

Victime civile în fiecare zi de atac în Ucraina

Între timp, urmează o a treia întâlnire între reprezentanții ucraineni și cei ruși, care încearcă să obțină încetarea focului. La primele două rânduri de negocieri nu s-a ajuns la niciun acord concret, singura promisiune obținută de partea ucraineană fiind crearea unor culoare pentru ca populația să poată fugi din fața tancurilor rusești. Nici acest acord nu a fost respectat de partea rusă, care s-a răzgândit și a precizat că va permite populației să părăsească Ucraina, însă doar spre Rusia și Belarus.

În continuare, mor civili în războiul din Ucraina. Cel puțin nouă persoane au fost ucise în bombardamentul efectuat de Rusia asupra aeroportului din Viniţa, oraş situat la aproximativ 200 km sud-vest de Kiev, au anunţat, luni, serviciile de intervenţie ucrainene. O altă victimă făcută de trupele rusești a fost primarul din localitatea Hostomel, care a fost ucis împreună cu alte două persoane în timp ce distribuia pâine și medicamente populației.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...