Afirmația Simonei Halep care i-a făcut să zâmbească pe jurnaliștii italieni

Marian Cărăvan 06.10.2020, 12:55
Afirmația Simonei Halep care i-a făcut să zâmbească pe jurnaliștii italieni

Încă nu s-au stins ecourile după eliminarea Simonei Halep de la Roland Garros 2020. Principala favorită a făcut câteva declarații după ce a părăsit turneul din capitala Franței, declarații cu un puternic impact în… Italia.

Afirmația Simonei Halep care i-a făcut pe să zâmbească pe jurnaliștii italieni

Fără îndoială, surpriza Roland Garros 2020 a fost eliminarea Simonei Halep în optimi, după un meci în care a rămas fără replică în fața mult mai tinerei adversare, Iga Swiatek. Totuși, după acest eșec usturător, Simona Halep a avut puterea să ofere câteva declarații. Una dintre afirmații a atras atenția jurnaliștilor din… Italia.

„Sinceră să fiu, după 2020 rămân cu bucuria că am putut să jucăm tenis. M-am bucurat foarte mult de timpul petrecut aici, pe zgura de la Paris. M-am distrat, chiar dacă m-am și plictisit în camera de hotel. A fost minunat să am parte de câteva meciuri pe zgură, iar faptul că am câștigat Roma este cel mai frumos moment din acest an pentru mine (zâmbește).

Când ajung acasă vreau să mă odihnesc, să mă plimb pe străzi pentru că aici am fost foarte plictisită. Voi sta cu familia mea și mă voi bucura de tot timpul liber pe care-l voi avea, pentru că sunt foarte fericită cu modul în care am jucat anul acesta, voi sărbători pentru asta, nu voi ruina totul doar pentru un meci sau două”, a spus Simona Halep.

Faptul că a câștigat la Roma și că acesta a fost cel mai frumos moment din 2020 pentru Simona Halep, a atras atenția italienilor de la ubitennis.com.

„Numărul 2 mondial a avut o atitudine constructivă, în ciuda înfrângerii: «În ciuda tuturor experienţelor, a fost un an pozitiv pentru mine, pentru că am câştigat la Roma’. Simona a mai ridicat şi trofeele de la Dubai şi Praga în acest sezon», au scris italienii.

Afirmația Simonei Halep care i-a făcut să zâmbească pe jurnaliștii italieni
Afirmația Simonei Halep care i-a făcut să zâmbească pe jurnaliștii italieni

Ce scrie pe prima pagină a ziarelor din Europa după eliminarea Simonei Halep

Deși era principala favorită, Simona Halep (29 de ani, locul 2 WTA) a părăsit Roland Garros 2020 în optimi, după ce a fost eliminată de Iga Swiatek (19 ani, locul 53 WTA), scor 1-6, 2-6. Luați prin surprindere de această turnură, jurnaliștii din presa străină au notat înfrângerea pe prima pagină a publicațiilor.

Marca: „Swiatek aruncă în aer turneul și o elimină pe principala favorită, Halep. Poloneza s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale unui Grand Slam. Aflată pe locul 54 WTA, Swiatek s-a impus clar, scor 6-1, 6-2, în 70 de minute”.

L’Equipe: „Principala favorită la câștigarea Roland Garros, Simona Halep, a cedat în optimi, scor 1-6, 2-6, în fața polonezei Iga Swiatek, 19 ani. Acum că româncă a fost eliminată, oricine poate câștiga turneul. Tornada poloneză a șters încrederea Simonei Halep, care venea după 17 victorii consecutive și trei titluri cucerite”.

Gazzetta dello Sport: „Favorită la câștigarea Roland Garros, Simona Halep a fost învinsă în două seturi de poloneza Swiatek, în vârstă de doar 19 ani”.

BBC: „Simona Halep, lăsată fără replică de Swiatek în optimi. Principala favorită la câștigarea turneului de la Roland Garros a fost eliminată de adolescenta din Polonia. Swiatek a câștigat primul set în numai 23 de minute și a terminat meciul cu un număr impresionat de 30 de lovituri câștigătoare”.

 

Urmăriți Impact.ro și pe