Aeroportul din Kabul s-a umplut de copii afgani. Imaginile care străbat o lume întreagă cu ei și militarii americani

Nicu Stan 21.08.2021, 23:17

Imagini emoționante au fost surprinse pe aeroportul din Kabul, care s-a umplut de copii afgani. Fotografiile surprind militarii americani cum au grijă de copii mici afgani și chiar de bebeluși. Pe aeroport este tot haos total, iar operațiunile de evacuare sunt criticate intens de SUA.

Imaginile emoționante care fac înconjurul lumii. Cum au grijă soldații americanii de copiii afgani FOTO

Armata americană a publicat câteva fotografiiemoționante care arată soldați având grijă de bebeluși afgani și copii mici pe aeroportul din Kabul, unde în continuare este haos.

Astfel, într-una din fotografii, echipat din cap până în picioare, un soldat îi zâmbește unui bebeluș pe care îl ține în brațe și încearcă să îl calmeze în timpul evacuării de pe Aeroportul Internațional Kabul.

Situatia degenereaza in Afganistan
Situatia degenereaza in Afganistan

Femeile armatei SUA îngrijesc noi născuți afgani

De asemenea, într-o altă fotografie, două femei soldat țin câte un copil în brațe, în timp ce o altă poză înfățișează un soldat american îngenuncheat pentru a da apă unui băiețel.

”Aceasta este America pe care trebuie să o întruchipăm”, a reacționat un parlamentar republican și veteran în Irak, Peter Meijer, scriind pe Twitter că este ”foarte mândru” de aceste imagini, relatează AFP.

SUA își sfătuiește cetățenii să evite deplasările spre aeroport

Pe de altă parte,  SUA își sfătuiesc cetățenii să evite deplasările pe aeroportul din Kabul, întrucât situația în capitala afgană se deteriorează de la zi la zi.

Mii de persoane s-au strâns la porțile aeroportului în încercarea de a părăsi cât mai repede țara.

Mesajul ambasadei SUA

”Din cauza ameninţărilor potenţiale de securitate dincolo de porţile aeroportului din Kabul, îi sfătuim pe cetăţenii Statelor Unite să evite să se deplaseze spre aeroport şi să evite porţile aeroportului în acest moment, dacă nu au primit instrucţiuni individuale din partea unui reprezentant al guvernului SUA de a face acest lucru”, a transmis Ambasada americană.

Recomandările Washingtonului intervin după ce cofondatorul mişcării talibane, mollahul Baradar, a sosit la Kabul pentru discuţii cu alţi lideri în vederea formării unui nou guvern în Afganistan.

Haosul domnește în continuare pe aeroportul din Kabul

De asemenea, la intrarea în aeroport, domneau haosul și pericolul sâmbătă, conform imaginilor apărute pe rețelele sociale.

”E multă disperare și neputință la porțile aeroportului din Kabul, unde mii de afgani stau de zile bune în speranța că vor putea să plece din țară. Talibanii le urmăresc orice mișcare și nu ezită să tragă focuri de armă pentru a speria și îndepărta mulțimile în care se află deopotrivă bărbați, femei și copii”, spun surse de la fața locului.

Urmăriți Impact.ro și pe