EXCLUSIV

Adrian Titieni adoră să fie profesor, dar paradoxal evită să dea sfaturi. ”Le evit, fiindcă nu aduc nimic bun!” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 01.09.2021, 21:25
Adrian Titieni adoră să fie profesor, dar paradoxal evită să dea sfaturi. ”Le evit, fiindcă nu aduc nimic bun!” EXCLUSIV

Adrian Titieni (56 de ani), cunoscut actor, dar și profesor universitar, spune că nu-i plac sfaturile, inclusiv cele profesionale. Are chiar puterea să recunoască că nu a pus mare preț pe cele pe care le-a primit, iar experiența sa personală îl determină și azi să evite această postură.

„Nu consider că sunt în postura de a oferi sfaturi”

”Evit sfaturile fiindcă nu aduc nimic bun. Nu consider că sunt în postura de a oferi sfaturi. La rândul meu am fost sfătuit și știut ce am făcut cu ele!”, declară Adrian Titieni pentru impact.ro. Actorul care-i dă viață personajului Iordache, din serialul „Vlad”, admite însă că îi va lipsi producția, dat fiind că sezonul ce va fi difuzat în această toamnă la PRO TV va fi și cel final. ”A fost o atmosferă extraordinară la filmări, s-a format o echipă și anul viitor simt că o voi regreta.

Pe de altă parte, admite că deși a avut roluri similare, acesta a fost cel mai de durată.

”Un rol de întindere e un exercițiu profesional, ceea ce trebuie să te țină în formă. Trebuie să-ți cercetezi și explorezi constant ceea ce faci. Mi s-a întâmplat ca telespectatorii să mă oprească și să-mi spună că nu par atât de rău cât sunt în serial. Și la facultate, am fost chestionat pe diverse teme legate de seriale, dar pe lângă faptul că nu mai știu ce am răspuns studenților curioși, am evitat ca autoritatea mea să-i influențeze prea mult. Nu cred că autoritatea trebuie să impună neapărat o direcție, ci mai degrabă ca opțiunea să ne rămână deschisă oricăruia dintre noi”, adaugă același Adrian Titieni.

Cunoscutul actor are și o amintire aparte din serial, o fază în care se confrunta cu un rival evident mai tânăr și mai puternic: ”Am avut o scenă în care trebuia să mă confrunt cu personajul întruchipat de George Piștereanu și era evident că sunt în dezavantaj, și din perspectiva vârstei, și din cea a forței. A trebuit să mă mobilizez și să găsesc resurse să-l înving, fiindcă așa scria în scenariu, dar umorul situației rămâne cumva!”.

Adrian Titieni mai spune că ceea ce-l definește poate cel mai bine în prezent e calitatea sa de profesor universitar, având mai multe grupe de studenți, și la București, și la Pitești și la Constanța.

Adrian Titieni adoră să fie profesor
Adrian Titieni

În urmă cu trei ani Titieni trecea printr-un divorț foarte dificil

Adrian şi Adriana Titieni au avut împreună o căsnicie lungă de 23 de ani, care a avut parte de un epilog absolut neașteptat, la fel ca în filme. În 2018 cei doi au decis să se separe, dar au anunțat divorțul abia un an mai târziu. Adriana și-a refăcut viața de familie alături de un alt coleg, actorul Alexandru Papadopol, cunoscut și din lung metraje, dar și din diverse seriale sau telenovele, precum ”Numai Iubirea”.

La rândul său, Alexandru Papadapol a plătit un preț pentru această nouă relație, alegând să-şi părăsească fosta soţie, pe Ioana Ginghină, cu care are o fiică. Adrian și Adriana Titieni, care a redevenit Irimescu după divorț, au rămas în relaţii reci, singurele lor discuții focusându-se asupra problemele copiilor, ambii majori. Ariadna, 24 de ani, şi Marc, 22 de ani, au decis să rămână alături de tatăl lor, locuind la curte, în Bucureşti. În cee ace-l privește, Adrian Titieni a mărturisit ulterior că nu se mai gândește ”la jumătatea care nu a fost să fie” și că prefer să ”împartă bucuria dragostei cu copiii, cu profesia şi cu lumea din jurul meu”.

Urmăriți Impact.ro și pe