Adrian Năstase, declarații bombă despre creșterea pensiilor. De ce nu poate fi, de fapt, majorat punctul de pensie cu 40%

Redacția IMPACT 13.07.2020, 13:20
Adrian Năstase, declarații bombă despre creșterea pensiilor. De ce nu poate fi, de fapt, majorat punctul de pensie cu 40%

Adrian Năstase, unul din politicienii din garda veche a României, a făcut câteva comentarii în contextul majorării pensiilor anunțate de liberali. Fostul premier nu vede cu ochi buni decizia de a majora indemnizațiile pensionarilor, explicând contextul economic dificil în care se află România.

Adrian Năstase, despre creșterea pensiilor în România

Fostul social-democrat tinde să aibă mai mult înclinații social-liberale, sau cel puțin asta se poate înțelege din cele mai recente declarații ale sale, referitoare la creșterea pensiilor. Adrian Năstase spune că această majorare a pensiilor care se află pe ordinea de zi trebuie să fie realizată în mod sustenabil, în contextul în care mărirea acestor indemnizații trebuie să existe în decursul a mai mulți ani, nu doar pentru acest an.

„Nu poți să oferi o creștere de 40% pentru un an, pentru că pensionarii vor trăi totuși mai mulți ani, chiar dacă sunt oameni în vârstă și vor trebui să aibă o pensie sustenabilă și pentru doi, pentru trei, pentru patru ani. Or, în măsura în care nu reușești să realizezi resursele economice necesare să produci banii necesari asigurării acestor pensii, totul este mai curând o jucărie electorală și eu n-am fost niciodată de acord cu asa ceva”, a declarat fostul premier.

Pentru că există o presiune uriașă care presează bugetul de stat, Guvernul PNL a anunțat recent că pensiilor vor crește de la 1 septembrie cu 10%. Ministrul Finanțelor Publice spune că acea majorare prevăzută în legea adoptată în Parlament ar fi reprezentat „ o bombă pentru stabilitatea economică”, înainte chiar de declanșarea epidemiei de COVID-19. În aceeași notă, Adrian Năstase comentează:

„Unii au spus ca am avut o abordare mai curând social-liberală. Eu cred ca economia este cea care trebuie sa-mi dea măsura tuturor lucrurilor. Merge economia, vom avea bani și pentru pensii”, a precizat Adrian Năstase la EVZ TV.

Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul Calităţii”, fiind eliberat  în martie 2013, după mai bine de opt luni de ispășire a pedepsei, la Penitenciarul Jilava.

Sursa foto: Facebook/ Adrian Năstase

Urmăriți Impact.ro și pe