Adrian Mutu a lansat cartea „Revenirea din Infern” și a vorbit despre cazul „Cocaina”. „Eram depresiv, simțeam ură, furie, rușine”. Cum a fost întâlnirea cu legendarul George Best

Sorin Barbu 11.06.2022, 18:07
Adrian Mutu a lansat cartea „Revenirea din Infern” și a vorbit despre cazul „Cocaina”. „Eram depresiv, simțeam ură, furie, rușine”. Cum a fost întâlnirea cu legendarul George Best

Adrian Mutu și-a lansat și autobiografia cu ocazia meciului de retragere de la Cluj, unde a invitat o mulțime de vedete din fotbalul mondial. „Briliantul” a povestit în carte ce i s-a întâmplat după ce a fost depistat pozitiv cu cocaină și a dezvăluit ce a discutat cu George Best, la clinica de dezintoxicare, fotbalistul care a scris istorie în tricoul lui Manchester United.

Adrian Mutu și „Revenirea din Infern”

Adrian Mutu a spus „adio” carierei de jucător acum șase ani, dar nu a avut parte de un meci de retragere. S-a gândit să și-l organizeze singur și a invitat la Cluj, cu această ocazie, mai multe vedete din fotbalul mondial, alături de care a jucat sau pe care i-a înfruntat pe terenul de fotbal. David Trezeguet și Claude Makelele au ajuns deja în Gruia și au fost fotografiați de trimișii playsport.ro.

Adrian Mutu și David Trezeguet- sursă foto: playsport.ro

Cu această ocazie, „Briliantul” și-a lansat și cartea autobigrafică. „Revenirea din Infern” vorbește pe larg despre momentul în care a consumat cocaină, la doar câteva luni după ce Cheslea a plătit 15,8 milioane de lire sterline, aproape 18 milioane de euro, pentru a-l transfera de la AC Parma.

„Sunt singur, părăsit de toți, cu excepția părinților. Întrebarea nu e dacă voi putea să redevin acel Adrian Mutu, ci când, adică repede, cât mai repede. Simt rușine, simt că i-am trădat pe cei care au avut încredere în mine.

Aș vrea să ies pe stradă, să opresc primul om ivit în cale, să-l privesc în ochi și să urlu: «Tată, am prizat un drog recreațional, și nu o substanță care să mă ajute să păcălesc fotbalul, să-mi bat joc de munca adversarilor! Am luat ceva ce-mi încetinea capacitatea sportivă, și nu mă făcea mai bun!

Nu eram nici Ben Johnson, nici Florence Griffith Joyner, atleți uriași, dar care trișau pe pista de atletism, folosindu-se de substanțe ce le dădeau aripi în competiții. Eu nu făcusem asta, clar?»”, a scris Adrian Mutu în carte, citat de gsp.

Adrian Mutu, poveste fabuloasă cu George Best

Adrian Mutu a fost dat afară de clubul Chelsea și a fost nevoit să meargă la o clinică de reabilitare unde a făcut terapie. Aici l-a întâlnit pe George Best. Internaționalul din Irlanda de Nord a jucat 11 ani la Manchester United și a înscris 137 de goluri în 361 de meciuri și se trata în clinica respectivă pentru că nu reușea să scape de patima alcoolului.

„«Am cheltuit mulți bani pe băutură, păsări (n.r. femei) și mașini scumpe. Restul a fost irosit!», mi-a spus. Am râs cu poftă, am stat umăr lângă umăr cu poate primul sex-simbol din istoria fotbalului, dar când am ajuns în cameră, în fața oglinzii din baie, n-am mai simțit același lucru! Nu voiam să ajung ca el! Bani, faimă, lumea la picioare, însă, finalmente, cazarea într-o clinică de reabilitare”, a scris fostul internațional în cartea sa.

Adrian Mutu a spus că a fost mulțumit că a scăpat de consumul de droguri, dar George Best a pierdut bătălia, cu viciul pentru care fusese internat, și a murit în anul 2005.

Urmăriți Impact.ro și pe