Adrian Mititelu, condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare. Motivul, o afacere cu Gigi Becali

Mihai Roșoiu 05.11.2020, 19:32
Adrian Mititelu, condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare. Motivul, o afacere cu Gigi Becali

Adrian Mititelu a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare. Patronul echipei FC Universitatea Craiova a fost ridicat în această seară din propria locuință și transferat în penitenciar. Mititelu a primit pedeapsa după ce au fost descoperite nereguli într-o afacere pe care a avut-o cu Gigi Becali.

Adrian Mititelu a fost condamnat pentru transferul lui Mihai Costea la FCSB

Patronul echipei de fotbal FC U. Craiova a ajuns după gratii. După ce săptămâna trecută afirma că nu poate ajunge sub nicio formă la închisoare, în această seară Adrian Mititelu a fost arestat. Omul de fotbal a primit vestea în această după amiază, iar la auzul verdictului el a putut să spună doar: „Am fost executat”.

Speța în urma căreia Mititelu a ajuns în spatele gratiilor este legată de fotbal. Transferul lui fotbalistului Mihai Costea la FCSB ar fi fost efectuat în condiții ilegale. În primă instanță, Adrian Mititelu a fost achitat pentru faptă, însă la Apel, judecătorii au schimbat decizia:

Transferul lui Mihai Costea la FCSB i-a adus condamnarea lui Mititelu
Transferul lui Mihai Costea la FCSB i-a adus condamnarea lui Mititelu

„Curtea de apel condamnă pe inculpatul MITITELU ADRIAN MARIN la 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, pedeapsă ce se va executa în regim de detenţie. În baza art 66 alin 1 lit a şi b C.pen interzice inculpatului dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, cu titlu de pedeapsa complementară, pe o durată de 3 ani, ce se va executa conform art 68 alin 1 lit c) C.pen.”, se arată în decizia Curții de Apel.

Mititelu și un nepot au fost reținuți în această seară

Adrian Mititelu l-ar fi cedat pe Mihai Costea la FCSB, în condițiile în care atacantul se afla, la ce oră, sub sechestru. În aceste condiții Curtea de Apel l-a condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. Astfel, Adrian Mititelu a fost condamnat la 3 ani și jumătate cu închisoare cu executare.

Joi seara, Adrian Mititelu a fost ridicat de un echipaj de poliție și dus la închisoare. Alături de el, îa mai fost condamnat și un nepot de-ai săi. Gigel Preoteasa a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare în același dosar.

 „În baza art.9 alin.1 lit.g) din Legea 241/2005 cu aplicarea art.5 Cod penal (forma în vigoare în prezent) condamna pe inculpatul PREOTEASA GIGEL la 2 ani şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. În baza art 66 alin 1 lit a şi b C.pen interzice inculpatului dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, cu titlu de pedeapsa complementară, pe o durată de 2 ani, ce se va executa conform art 68 alin 1 lit b) C.pen. În baza art 65 C.pen interzice inculpatului exercitarea aceloraşi drepturi cu titlu de pedeapsă accesorie, executabilă în cazul anulării sau revocării suspendarii sub supraveghere a executării pedepsei”, se arată în comunicarea Instanței.”, se arată în comunicat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ce obicei are Ana Baniciu, în amintirea regretatei sale mame
Urmăriți Impact.ro și pe