Adio, vreme frumoasă! România, sub alertă de furtuni puternice şi grindină

Iancu Andreea 02.05.2022, 12:27
Adio, vreme frumoasă! România, sub alertă de furtuni puternice şi grindină

Vremea din România se schimbă din nou. Deși ne așteptam ca temperaturile să crească și să scăpăm de ploi, meteorologii anunță furtuni puternice și grindină în mai multe regiuni din țară. Specialiștii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au avertizat că vom traversa o perioadă de instabilitate atmosferică.

Alertă de furtuni puternice și grindină în România. Cum va fi vremea în zilele următoare

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că luni, 2 mai, vremea se va păstra frumoasă în România, însă cerul va fi variabil, prezentând înnorări temporare și ploi de scurtă durată pe arii restrânse, semnalate după-amiaza și seara, în zonele de munte și în nord-vestul țării, precum și noaptea în regiunile sud-vestice și sudice. Vântul se va instala treptat și va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului, ajungând la viteze de 50-60 km/h, remarcându-se pe arii restrânse şi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi în nordul Moldovei.

Vremea frumoasă continuă și la începutul acestei săptămâni, deși specialiștii avertizează că furtuni puternice și grindina se vor remarca în mai multe regiuni din țară. Temperaturile se păstrează ridicate luni și se vor încadra între 14-15 grade Celsius pe litoral, în timp ce în Câmpia de Vest sunt așteptate valori de 23 de grade. Minimele vor coborî până la temperaturi de 1-11 grade Celsius. În zonele joase, dimineața și izolat noaptea se așteaptă ceață.

În Capitală, vremea va fi frumoasă, cerul va fi însă variabil, cu unele înnorări noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, iar trecător vor exista unele intensificări, în special în prima parte a săptămânii. Potrivit meteorologilor ANM, maximele se vor situa în jurul a 21 de grade Celsius, în timp ce minimele vor ajunge la 7-9 grade Celsius.

Vremea din România, sub alertă de furtuni puternice și grindină
Cum va fi vremea în România în această săptămână

Prognoza meteo pentru următoarea perioadă

Marți, 3 mai, specialiștii ANM anunță cer noros și ploi de scurtă durată, iar local, pe arii restrâns, cu precădere în nord-vest, pe parcursul zilei și în zonele sudice și sud-vestice, se așteaptă precipitații scurte. Meteorologii anunță vânt slab și moderat, cu temperaturi mai scăzute față de ziua precedentă, în special în sud, cu valori ce se încadrează între 14-22 de grade Celsius. Minimele pot coborî până la 2 spre 11 grade Celsius. De asemenea, dimineața și noaptea, pot exista condiții izolare de ceață.

În București, specialiștii ANM au transmis că cerul va fi temporar înnorat, iar ziua vor fi condiții de ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat, în timp ce temperaturile maxime vor înregistra scăderi până la 17-19 grade Celsius. Minimele vor putea ajunge chiar și la 7-9 grade.

Miercuri sunt așteptate fenomene extreme

Data de 4 mai se așteaptă să aducă temperaturi mai mari în majoritatea regiunilor, în timp ce gradul de instabilitate să crească și el. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, mai accentuate după-amiaza și seara. Aversele însoțite de descărcări electrice sunt așteptate în regiunile de nord-vest, nord și centru, unde vor exista și condiții pentru cantități de apă însemnate și căderi de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, prezentând unele intensificări în timpul ploilor. De asemenea, valorile termometrelor vor indica 16 până la 25 de grade Celsius, iar minimele vor coborî până la 3-12 grade.

Prognoza meteo pentru București anunță vreme caldă, cu cer variabil și vânt ce suflă slab spre moderat. Temperaturile maxime așteptate vor varia între 22-24 de grade Celsius, iar minimele vor ajunge la 8-10 grade. Cerul va prezenta unele înnorări, fiind însă senin noaptea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...