Adio, toamnă frumoasă! Se anunţă ninsori şi lapoviţă. Temperaturile scad brusc

Cristian Cojocaru 24.10.2021, 17:36
Adio, toamnă frumoasă! Se anunţă ninsori şi lapoviţă. Temperaturile scad brusc

Se pare că zilele călduroase de toamnă vor dispărea în curând, iar acest lucru pentru că meteorologii au anunțat ninsori și lapoviţă. Alfă cum va fi vremea începând cu săptămâna viitoare.

Toamna caldă va fi înlocuită cu ninsori și lapoviţă

Sunt ultimele zile în care românii se pot bucura de o toamnă caldă cu temperaturi de până la 20 de grade Celsius, iar acest lucru pentru că, începând de săptămâna viitoare, valorile din termometre vor scădea drastic, arătând chiar și minime sub 0 grade Celsisus. Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu aflată în cadrul Antena 3, vremea urmează a fi deosebit de rece.

Aceasta a afirmat că vor exista precipitații mixte sub formă de lapoviță și chiar ninsoare în unele zone montane. Valorile vor scădea de la o zi la alta, înregistrându-se 10-11 grade Celsius în partea de centru și nord a țării, în timp ce în zona sudică, termometrele vor arăta valori cuprinse între 13-14 grade Celsius.

„O săptămână deosebit de rece, pentru că valorile de temperaturi vor scădea de la o zi la alta. Deja se vede diferența între zonele din partea de vest, centru nord a țării, acolo unde la acest moment, valorile temperaturilor nu depășesc 10-11 grade, în timp ce în sud și sud-est înregistrăm 13-14 grade cel mult. Astăzi, maximele se vor încadra, în general între 8, până la 15-16 grade. Mâine dimineață vorbim de minime cuprinse între -5 până la cel mult 4 grade Celsius”, a declarat Elena Mateescu pentru Antena 3.

ninsori lapoviţă
Incepand cu urmatoarea saptamana, aerul se va raci brusc

 Temperaturi scăzute în Capitală

Potrivit directorului ANM, cele mai scăzute valori din termometre vor fi întâlnite în depresiunile din estul Transilvaniei dar și în Capitală. Vremea rece va predomina în întreg teritoriul începând cu următoarea săptămână. În zonele montane, la altitudini de peste 1.700 de metri sunt așteptate ninsori.

”Cele mai coborâte valori sunt aşteptate în depresiunile din estul Transilvaniei, inclusiv în Capitală. Mâine dimineață este posibil să consemăm 2-3 grade mai coborâte, valori de temperaturi spre 0 grade în zona preorășenească. Vremea rece va fi de interes în cea mai mare parte a țării, pe tot parcusul săptămânii, când temperaturile vor coborî, așa cum am spus, de la o zi la alta.

Dacă mâine, în prima zi a săptămânii vom consemna maxime până la cel mult 15 grade, ulterior, în a doua parte a săptămânii 13-14 grade, inclusiv în Capitală, ia noptile și diminețile vor fi deosebit de reci, pentru că, în depresiunile Carapților Orientali este posibil ca minimele, pe parcursul săptămânii, sa coboare chiar până spre 7 grade.

Din punctul de vedere al regimului de precipitații, ploi slabe, posibil burnițe, dar la altitudini mai mari, de 1.700 de metri, este posibil să consemnăm precipitații mixte, inclusiv intensificări ale vântului, cu rafale de 50-55, până la 60 km/h.”, a anunţat Elena Mateescu la Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe