Adio șezlongurilor și umbreluțelor de la firul apei pe plajele de fițe din Mamaia

Ioana Constantin 01.07.2021, 17:04

Adio șezlongurilor de pe plajele de fițe din Mamaia. De astăzi, cele mai căutate plaje de turiștii cu bugete de vacanță generoase își pot deschide barurile și pot monta șezlonguri doar pe fâșia de nisip de dinainte de lărgire. Pe fâșia proaspăt apărută după înisipare pot sta doar cei cu saltele și cearsafuri aduse de acasă.

Adio șezlongurilor de pe plajele de fițe din Mamaia

Plouă cu reclamații la hoteluri, de la turiști: întinderile de nisip sunt vaste iar marea este prea departe de promenada stațiunii. De la hotel până la firul apei mănânci o pâine. Lărgirea plajelor din Mamaia Nord a adus numai necazuri și nemulțumiri.

Turiștii sunt foarte nemulțumiti în ceea ce privește calitatea nisipului. Nisipul arată exact ca un ciment în acest moment, pe plajă; sunt nemultumiți de distanța foarte mare dintre promenadă și firul apei, adică ei nu mai vin la plajă ca să simtă briza mării, a spus Iolanda Nanu.

Odată încheiat procesul de lărgire al plajelor, timp de cinci ani suprafețele nou apărute nu vor putea fi folosite de proprietari. Mai exact, de pe aceste porțiuni deținătorii nu își vor putea amplasa șezlonguri, umbrele sau beach baruri.

Adio sezlongurilor de pe plajele de fite din Mamaia
Plaja Mamaia

Pe plaja nouă tot ceea a fost extins, nu, acelea nefiind contractate, operatorii economici nu au dreptul să se extinda acolo cu activitățile economice, a spus Nicușor Buzgaru, manager de proiect Apele Române Dobrogea-Litoral.

Și cum aceste suprafețe nou apărute sunt în fața celor vechi, nemulțumirea operatorilor este cu atât mai mare. După ce că sunt foarte mari, plajele nu sunt nici amenajate. Hotelierii, patronii de rstaurante și administratorii de plaje au primit abia azi contractele pentru nisip, cu 2 luni întârziere. Nu-i de mirare că mai avem de așteptat până să le vedem funcționale.

S-a făcut o plajă extraordinar de mare și frumoasă, dar nu aveți voie pe ea.Ne întoarcem cu 3o de ani în urmă pe vremea lui Ceuașescu: veniți cu cearceaful și cu umbreluța de acasă, a declarat Iulian Tache, administrator de plajă.

Probabil că de mâine-poimâine, cu toate eforturile noastre să încercam să amenajăm câte puțin, câte puțin plaja, așa cum ar trebui s-o aibe turiștii. Daca vine tot Guvernul și se implică si cei de la Apele Române cu forțele lor, putem termina într-o zi, a spus și Nicolae Bucovala, hotelier.

Și, ca și cum nu ar fi de ajuns, odată cu lărgirea plajelor a crescut foarte mult și riscul de înec. Intrarea în mare este abruptă și după nici doi pași, adâncimea ajunge și la 1,50 metri. Ceea ce pentru copii, dar și pentru adulți este foarte periculos. Cei mai avantajați vor fi turiștii cu cearceafuri și sezlonguri aduse de acasă: sunt singurii care vor sta pe malul mării, la doi pași de firul apei.

Urmăriți Impact.ro și pe