Adio, prăjituri aduse la locul de muncă. Specialiștii spun că ar trebui interzise, sunt comparate cu fumatul pasiv

Ana Anitoiu 19.01.2023, 14:40
Adio, prăjituri aduse la locul de muncă. Specialiștii spun că ar trebui interzise, sunt comparate cu fumatul pasiv

Unii specialiști susțin că ar trebui ca angajaților să le fie interzis să aducă prăjituri la locul de muncă. Un expert în domeniul alimentar a comparat dulciurile aduse în mediul de lucru cu fumatul pasiv.

Motivul pentru care prăjiturile aduse la locul de muncă ar trebui să fie interzise

Președintele Agenției britanice pentru Standardele Alimentare, profesorul Susan Jebb, a comparat prezența prăjiturilor la birou cu fumatul pasiv, spunând că dacă nimeni nu ar aduce dulciuri la birou, ea n-ar mai mânca astfel de alimente, și că angajații ar trebui să nu mai testeze voința colegilor de a avea o dietă sănătoasă.

Pe de altă parte, un medic de familie, Helen Wall, este de părere că oamenii trebuie să-și asume responsabilitatea pentru propria lor sănătate și să aibă voință să se abțină să mănânce prăjituri, chiar dacă acestea sunt aduse în preajma lor.

Susan Jebb a argumentat că deși mâncatul prăjiturilor este o alegere, colegii de muncă ar putea să se susțină reciproc în ceea ce privește menținerea unei diete sănătoase.

Adio, prajituri aduse la locul de munca. Specialistii spun ca ar trebui interzise, sunt comparate cu fumatul pasiv
Prajituri. Foto: unsplash.com

Guvernul, despre prăjiturile aduse la locul de muncă

Această dezbatere are loc în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord în contextul în care cei mai mulți adulți din această țară sunt supraponderali. Rareori, angajații aduc câte un platou cu fructe la birou, pentru a împărți cu colegii, în loc de un platou cu prăjituri.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului a spus că Rishi Sunak consideră că „alegerea personală ar trebui să fie inclusă în abordarea executivului” cu privire la prăjiturile aduse la locul de muncă..

„Dorim să încurajăm un stil de viață sănătos și luăm măsuri pentru a combate obezitatea, care a costat NHS 6 miliarde de lire sterline anual. Cu toate acestea, modalitatea de a aborda această problemă nu este de a-i împiedica pe oameni să aducă ocazional bunătăți pentru colegii lor”, a adăugat acesta.

Specialiștii în domeniul sănătății au atras atenția că atunci când sunt consumate regulat, alimentele și băuturile bogate în zahăr cresc riscul de obezitate și de carii dentare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...