Adi Mutu, nemulţumit înaintea Campionatului European de tineret. „Mi-aş fi dorit, dar nu s-a putut”

Cristian Cojocaru 14.03.2021, 15:20
Adi Mutu, nemulţumit înaintea Campionatului European de tineret. „Mi-aş fi dorit, dar nu s-a putut”

Sfârșitul lunii martie va fi unul plin de acțiune pentru naționala României dar și pentru reprezentativa de tineret. Adi Mutu este însă nemulţumit de cum decurg lucrurile chiar înaintea Campionatului European de tineret.

Adi Mutu este nemulţumit de evoluția lucrurilor înaintea Campionatului European

Tehnicianul se arată nemulțumit de faptul că formula completă ar putea fi posibilă în disputa cu Ungaria. Adi Mutu și-ar fi dorit ca lucrurile să decurgă altfel, având nevoie de mai multe zile înainte de EURO, acolo unde naționala de tineret se va înfrunta cu Germania, Olanda și Ungaria.

„E dificil să aleg un singur stil de joc. Un antrenor are filosofia lui de joc, dar fiecare meci trebuie pregătit raportat la adversarul pe care-l întâlneşti. Cred că am demonstrat până acum că România U21 nu joacă niciun meci la egal, ne dorim să câştigăm fiecare partidă. Dar asta nu înseamnă că vom neglija apărarea.

Sunt aceleaşi condiţii pentru toate echipele. V-am zis deja că presiunea e benefică. Eu mă bucur că există şi că lumea se aşteaptă să facem o figură frumoasă la EURO. Asta înseamnă că am câştigat încrederea suporterilor prin ceea ce am arătat pe teren. Nu va fi uşor, aşa este. Dar ca să demonstrezi că eşti bun trebuie să te lupţi cu cei mai buni. Din păcate, cred că ne vom reuni în formulă completă abia în Ungaria. Mi-aş fi dorit să am câteva zile la dispoziţie jucătorii înainte de EURO, pe cei din ţară, dar nu s-a putut” , a spus Adrian Mutu în exclusivitate pentru Playsport.ro.

Fostul dinamovist, Valentin Costache a fost diagnosticat cu Covid-19 chiar înainte de Campionatul European de Tineret
Fostul dinamovist, Valentin Costache a fost diagnosticat cu Covid-19 chiar înainte de Campionatul European de Tineret

Unul dintre jucători nu va fi prezent pe teren

Fostul dinamovist, Valentin Costache a fost diagnosticat cu Covid-19 chiar înainte de Campionatul European de Tineret care va avea loc la sfârșitul acestei luni. Astfel, jucătorul va fi nevoit să rămână în izolare, lucru care îl va face să rateze Campionatul. Antrenamentul său va fi unul limitat, având în vedere că nu va putea face asta decât între cei patru pereți ai camerei.

Din acest motiv, forma sa fizică nu va fi una necesară pentru a juca într-un turneu de asemenea calibru. Aripa celor de la CFR Cluj este cel care a marcat golul din meciul împotriva Danemarcei, ducând România la EURO U21 2021. Jucătorul recunoștea că visul său din copilărie era de a juca un turneu final cu naționala României. Din nefericire pentru el, nu acesta este momentul în care visul să devină realitate.

”Sunt pur și simplu blocat, nu îmi vine să cred. Când eram mic doar visam la asta. Am păstrat tricoul și nu îl voi da nimănui. Îmi doresc să fim sănătoși cu toții ca să ajungem cu bine la EURO și apoi să o luăm meci cu meci, să ajungem cât mai sus. Ați văzut ce calitate avem”, declara Costache, imediat după meciul cu Danemarca.

Programul României la EURO U21 arată astfel:

  • 24 martie 2021: România – Olanda, ora 22:00;
  • 27 martie 2021: Ungaria – România, ora 19:00;
  • 30 martie 2021: Germania – România, ora 19:00.
Urmăriți Impact.ro și pe