Adevărul despre situația lui Ianis Hagi în Scoția. Criticat tot mai des, românul a fost nevoit să le ceară scuze fanilor după ultima prestație

Andrei Cezar 22.12.2021, 16:27
Adevărul despre situația lui Ianis Hagi în Scoția. Criticat tot mai des, românul a fost nevoit să le ceară scuze fanilor după ultima prestație

În ultimele săptămâni s-a tot vorbit despre plecarea lui Ianis Hagi de la Rangers, însă până acum nici Galtasaray, nici AS Roma sau Borussia Dortmund nu s-au arătat cu adevărat interesate de jucătorul român. Iar scepticismul acestora în privința lui Hagi junior este oarecum justificat. Românul nu a impresionat în acest sezon în tricoul campioanei Scoției, având un singur gol marcat și doar o pasă decisivă în peste 1.000 de minute jucate.

În plus, nu mai departe de ultima etapă, în meciul cu Dundee United, Ianis Hagi s-a făcut remarcat în un mod negativ, în ultimele minute, printr-o rabona ratată. Oaspeții au pornit imediat pe contraatac și puteau să egaleze, însă bara i-a salvat pe elevii lui Van Brockhorst. Internaționalul român și-a cerut ulterior scuze public pentru gestul său de la finalul jocului.

Ianis Hagi, criticat dur în presa din Scoția

Ianis Hagi nu mai beneficiază de prea multă încredere la Glasgow, după prestațiile modeste din această primă parte a campionatului scoțian. Deși anul trecut a fost votat cel mai bun tânăr jucător din Scoția, în actualul sezon, jucătorul român nu pare să mai fie pe placul acestora.

Românul a devenit recent protagonistul a două materiale de presă deloc măgulitoare. În primul, cei de la Rangers Review se întreabă care este rolul jucătorului român în echipa lui van Brockhorst, în condițiile în care de la venirea noului antrenor, Ianis joacă în centru, o poziție diferită față de ceea ce juca până acum.

Tânărul de 23 de ani este mai potrivit pentru rolul de număr 10 decât ca un fals lateral. Dar în mod realist, Aribo este în acest moment un jucător mai bun. Întrebarea este: pot amândoi să joace în mod constant? Cel mai probabil răspunsul este nu. Dacă Hagi vrea să devină un jucător cheie în viitor, trebuie să se adapteze la structura din jurul lui. El se vede un creator, dar momentan poate fi doar o piesă din puzzle”

„Ianis e o durere de cap pentru Van Bronckhorst”

Jurnaliștii de la Glasgow Times scriu că au fost chicoteli în tribune când Ianis Hagi a fost desemnat Omul meciului după partida cu Dundee Untied.

O astfel de reacție a fost nedreaptă pentru el personal, dar a evidențiat cât de ineficient a fost după ce a început pe flancul drept și a trecut într-o zonă mai centrală după pauză.

Ianis e o durere de cap pentru Van Bronckhorst. Hagi este la fel de abil din punct de vedere tehnic ca Ryan Kent de pe cealaltă aripă, dar lipsa lui de viteză înseamnă că Rangers poate fi deseori dezechilibrată în atac și Ianis nu e la fel de periculos.

Este genul de talent pe care Van Bronckhorst și l-ar dori în echipa sa, dar așezarea lui în teren ar putea fi din ce în ce mai dificilă, iar Hagi este fără gol sau pasă de gol în cele șapte meciuri pe care le-a jucat de la începutul unei noi ere pe Ibrox (n.r. – cu schimbarea antrenorului).

Hagi este un jucător de momente. Capabil de execuții individuale strălucite, dar cu perioade lungi de joc în care nu se vede.

Nu este că nu încearcă, dar jucătorul trebuie să găsească modalități de a influența mai multe jocuri mai des dacă dorește să devină cu adevărat un pilon al echipei.

Trucurile nu ar trebui descurajate. Totuși, totul este despre sincronizare, iar Hagi trebuie să demonstreze că își poate duce jocul la următorul nivel la Ibrox”.

Ianis Hagi a jucat pentru Glasgow, în acest sezon, 23 de meciuri în toate competițiile. El a marcat trei goluri și a oferit trei pase decisive. Fiul „Regelui” nu a mai înscris în campionat din prima etapă (31 iulie).

Urmăriți Impact.ro și pe