Adevărul despre relația dintre Elena Ceaușescu și socrul ei. Motivul incredibil pentru care ea a cerut să fie distrusă cârciuma la care mergea tatăl lui Nicolae

Ioana Nechifor 17.09.2019, 14:49
Adevărul despre relația dintre Elena Ceaușescu și socrul ei. Motivul incredibil pentru care ea a cerut să fie distrusă cârciuma la care mergea tatăl lui Nicolae

Răutatea Elenei Ceaușescu nu cunoștea limite, iar în momentul în care lucrurile nu se desfășurau după bunul plac, tovarășa nu evita să recurgă la gesturi extreme. Nici cu apropiații sau rudele ea nu făcea excepție. Pe frații lui Nicolae îi primea în casă doar invitați, iar atunci când venea vorba de socrul ei, Elena nu se dovedea mai îngăduitoare. Ci, dimpotrivă! Soția fostului șef al statului obișnuia să fie răutăcioasă cu bărbatul, iar la un moment dat a dat ordin să fie distrusă cârciuma la care acesta mergea. Amănunte incredibile au ieșit la iveală!

Cum se înțelegea Elena Ceaușescu cu socrul ei

Elena Ceaușescu, „un om cu suflet mic și foarte răutăcioasă”, așa cum este ea descrisă în cartea „Ceaușescu: adevăruri din umbră”, nu a avut o relație prea bună cu socrul ei.

Un epiod menționat în sursa de mai sus arată cât de departe putea să ajungă răutatea Elenei Ceaușescu, atunci când lucrurile nu se făceau după bunul său plac.

„Elena era răutăcioasă chiar și cu tatăl lui Ceaușescu”, apare în lucrarea „Ceaușescu: adevăruri din umbră”. În schimb, socrul ei, Andruță, era la limita cealaltă.

Întâmplările relatate de Mirela Petcu și Camil Roguski evocă un moment incredibil, care a avut loc după ce Elena Ceaușescu a aflat că socrul ei ține legătura cu masele.

„Acela era un bătrân simplu de tot, credincios, pâinea lui Dumnezeu. M-am întâlnit odată cu el și mi-a zis: „Băi, ce noroc am avut eu cu băiatul ăsta, că eram niște amărășteni!” El, săracul, obișnuit ca la țară, se mai ducea, când venea la București, la câte o cârciumă și lua câte o țuică.

Se întâlnea cu alți bătrâni și ăștia îi ziceau: „Spune-i lui fiu-tu să ne dea butelii”. Ce se cerea pe vremea aia. El venea și-i spunea lui Ceaușescu: „M-am întâlnit cu Vasilică, cu Costică. De ce nu le dai, mă, butelii?” Cucoana s-a cam supărat că ia legătura cu cine nu trebuie…”.

Răutatea Elenei Ceaușescu nu avea limite. A dat ordin să fie dărâmată cârciuma la care mergea socrul ei
Răutatea Elenei Ceaușescu nu avea limite

De ce a dat ordin Elena Ceaușescu să fie dărâmată cârciuma la care mergea socrul ei

Drept urmare, nici efectele nu au întârziat să apară. Elena Ceaușescu nu s-a sfiit să recurgă la un gest extrem, chiar dacă era vorba de socrul ei.

Femeia nu se dădea înlături să facă pe dictatorul și să-și arate furia la orice pas. Cuvântul ei trebuia să fie lege, iar atunci când nu era ascultat, consecințele erau tulburătoare.

„A dat ordin să se dărâme cârciuma și în locul ei s-a făcut magazinul alimentar de lângă Televiziune. Acolo era cârciuma unde se ducea tatăl lui Ceaușescu. Și încă un exemplu de răutate.

Odată, a trebuit să-l ducem pe bătrân la Scornicești. Întâmplarea a făcut să-l ducă chiar șoferul meu de serviciu. Șoferul se numea Popescu. Și ducându-l, bătrânul îi spunea: „Popescule, oprește, te rog, la cârciuma asta să beau un țoi, că m-a căutat scorpia peste tot. Și am ascuns și eu 25 de lei la betelie”. Vedeți? Omul rău”, se arată în cartea „Ceaușescu: adevăruri din umbră”.

Urmăriți Impact.ro și pe