Adevăratul motiv pentru care portocalele se vând în plase roșii. Puțini oameni realizaseră adevărul

Badea Violeta 23.01.2022, 19:44
Adevăratul motiv pentru care portocalele se vând în plase roșii. Puțini oameni realizaseră adevărul

Portocalele se numără printre cele mai populare fructe de pe întregul mapamond. Acestea sunt extrem de apreciate de către români, datorită aromei lor deosebite. De regulă, aceste fructe exotice se vând în plase de culoare roșie, iar acest lucru nu este deloc întâmplător. Iată adevăratul motiv pentru care portocalele se vând în plase roșii. Puțini oameni s-ar fi gândit la asta!

De ce portocalele sunt vândute în plase roșii

Pe tot parcursul anului, rafturile marilor magazine sunt pline de portocale care mai de care mai frumos ambalate. Cu siguranță, toată lumea a observat că aceste fructe sunt vândute în plase de culoare roșie. Ceea ce nu mulți știu, însă, este faptul că alegerea nu este deloc întâmplătoare.

Acea plasă roșie dă senzația că fructele din interior au un portocaliu mai intens. Se știe că cei mai mulți cumpărători se orientează după aspectul fructelor și preferă să le aleagă pe cele mai atractive. Tot din același motiv, lămâile sunt vândute în plase verzi sau galbene, astfel încât să ofere senzația clienților că fructele au un galben intens.

Portocale in plase rosii
Portocale in plase rosii

Moduri în care poți folosi coaja de portocale

Obișnuiești să arunci coaja de la portocale? Ei bine, atunci, cel mai probabil, nu cunoști întrebuințările acesteia. Coaja de portocale te poate ajuta în bucătărie, dar și în gospodărie. În continuare îți vom prezenta doar câteva moduri în care o poți folosi.

  • Decorațiuni pentru locuință

Știai că din coaja de portocală poți realiza decorațiuni pentru locuință? Ei bine, aceasta poate fi decupată în diverse moduri și poate fi perforată pentru a prinde o mică agățătoare din ață. În acest mod o vei putea așeza în brad sau o vei putea folosi pentru a decora cadourile pentru cei dragi.

  • Odorizant de cameră

De asemenea, coaja de portocală poate fi utilizată pe post de odorizant de cameră. Tot ceea ce trebuie să faci este să o așezi pe o farfurie, iar aceasta va lăsa un parfum plăcut în locuință.

  • Aromă pentru vin fiert

Coaja de portocală mai poate fi folosită pentru a aroma vinul fiert. Această băutură îmbogățită cu diverse mirodenii se numără printre preferatele românilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...