Adevăratul motiv al dușmăniei dintre soțul Serenei Williams și Ion Țiriac. De unde ar fi pornit totul

Cristian Cojocaru 02.03.2021, 20:19
Adevăratul motiv al dușmăniei dintre soțul Serenei Williams și Ion Țiriac. De unde ar fi pornit totul

La începutul anului, un conflict a luat startul între președintele Federației Române de Tenis și Alexis Ohanian. După un lung război de declarații, adevăratul motiv al dușmăniei dintre soțul Serenei Williams și Ion Țiriac a ieșit la iveală.

Din ce motiv a pornit scandalul între soțul Serenei Williams și Ion Țiriac

Înainte de a începe Australian Open, Ion Țiriac a îndemnat-o pe Serena Williams să se retragă din cariera sportivă. Această recomandare a luat o amploare neașteptată pe parcursul turneului, după ce tabăra americanilor condusă de Alexis Ohanian a trecut la atacuri în mod repetat la adresa lui Țiriac.

În vârstă de 39 de ani, Serena Williams nu a reușit să câștige Australian Open Grand Slam-ul cu numărul 24. Totuși aceasta a reușit să o înfrângă pe campioana română, Simona Halep. După finala de la Wimbledon 2019 în care Simona a învins-o pe americancă după 53 de minute, aceasta a fost prima întâlnire a celor două jucătoare. Dacă la Wimbledon 2019, Halep a reușit să se impună cu 6-2, 6-2, de această dată, la Melbourne, americanca și-a luat revanța cu scor 6-3, 6-3.

Partida de la Australian Open s-a transformat într-un teren de reglare de conturi între tabăra lui Ohanian și cea a lui Țiriac. Astfel, după victoria obținută de Serena Williams împotriva Simonei Halep, soțul americancei l-a atacat și jignit pe omul de afaceri în mod repetat. Aceasta a fost maniera în care Ohanian a considerat că se achită față de șeful FRT, după ce acesta din urmă a declarat că Serena ar trebui să se retragă dacă ar avea decență.

Ilie Năstase i-a luat apărarea lui Ion Țiriac în scandalul cu Alexis Ohanian
Ilie Năstase i-a luat apărarea lui Ion Țiriac în scandalul cu Alexis Ohanian

Liderul FRT a fost apărat de Ilie Năstase

Deși atacurile din Ohanian nu păreau să se mai oprească, Țiriac a considera că cel mai bine este să tacă. Omul de afaceri a fost apărat atât de Ilie Năstase dar și de către fiul său. Cosmin Hodor, a considerat de cuviință să explice tăcerea de aur a lui Ion Țiriac. Hodor a povestit pentru as.ro cum s-a apropiat de omul de afaceri.

„Eram şoferul asistentei domnului Ţiriac. Mă trimitea cu o sută de mii de hârtii. Făceam sute de kilometri zilnic, am ameţit maşina aia tot Bucureştiul, am leşinat-o!“, a spus Cosmin Hodor.

Aflat în cadrul emisiunii ”Așii tenisului” difuzată la Digi Sport, Hodor a menționat că a fost promovat ca manager de comunicare pentru Simona Halep și a explicat de ce Ion Țiriac nu a mai dat curs scandalului dintre el și Alexis Ohanian.

”A fost o vendetă, nu doar la adresa lui Ion Ţiriac, ci şi pentru finala pierdută la Wimbledon 2019. Era clar că acea înfrângere va naşte unele orgolii. Să vii tu din tribună, după un meci jucat de soţia ta împotriva Simonei, care e apropiată a domnului Ţiriac şi ştim ce reprezintă în România, să te trezeşti să-l ataci şi să-l faci clovn… Asta arată că el (n.r. – Alexis Ohanian, soţul Serenei) e din afara fenomenului, nu e din lumea tenisului. Domnul Ţiriac nu-i va răspunde, nu se coboară la acel nivel.”, a declarat Hodor.

Urmăriți Impact.ro și pe