Aderarea României la Schengen, aprobată de social-democrații suedezi. Decizie clară, la două săptămâni după ce aceștia anunțau votul negativ

Badea Violeta 29.11.2022, 00:05
Aderarea României la Schengen, aprobată de social-democrații suedezi. Decizie clară, la două săptămâni după ce aceștia anunțau votul negativ

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a transmis luni, pe data de 28 noiembrie, că social-democrații suedezi sunt de acord cu aderarea țării noastre la Spațiul Schengen. Oficialul român a ținut să-i mulțumească purtătorului de cuvânt al acestora pentru susținere, care vine în urma unei discuții telefonice dintre cei doi.

România, mai aproape de spaţiul Schengen. Veste dată de ministrul Bogdan Aurescu

România a primit undă verde din partea Suediei pentru a se alătură Spațiului Schengen. Inițial, această țară nu ne susținea, însă ministrul român de Externe a avut o discuție telefonică pe data de 22 noiembrie cu purtătorul de cuvânt al social-democraților suedezi și lucrurile au luat o întorsătura favorabilă pentru noi.

Luni, 28 noiembrie, Bogdan Aurescu a ținut să-i mulțumească suedezului Ardalan Shekarabi prin intermediul unei postări pe pagina sa de Twitter.

„Vă mulțumesc foarte mult, domnule Ardalan Shekarabi pentru declarația pozitivă de astăzi cu privire la aderarea României la Schengen, tot în urma discuției noastre foarte bune și cuprinzătoare din 22 noiembrie. Aderarea României va face Uniunea Europeană mai sigură”, a scris ministrul Afacerilor Externe pe Twitter.

Citește și O nouă veste bună pentru România. Vicecancelarul austriac susține aderarea țării noastre la Schengen!

Vestea a fost confirmată și de eurodeputatul PSD Victor Negrescu

La scurt timp, eurodeputatul PSD Victor Negrescu a confirmat că social-democraţii suedezi au dat undă verde României pentru aderarea în Spațiul Schengen

„Social-democraţii suedezi au anunţat, în urmă cu puţin timp, că susţin aderarea României la spaţiul Schengen. Iată că din nou Partidul Social Democrat îşi îndeplineşte cu responsabilitate datoria faţă de români.

Suntem iar singurii care ne-am făcut treaba la nivelul familiei noastre politice. Purtătorul de cuvânt, Ardalan Shekarabi, a declarat clar ceea ce spuneam de câteva săptămâni, că niciodată nu s-au opus, ci doar au cerut guvernului de dreapta să îşi asume şi să explice deciziile pe domeniul afacerilor europene întrucât parteneriatul lor cu extrema dreaptă nu este viabil”, a scris Victor Negrescu pe Facebook.

Citește și Ce spun europarlamentarii bulgari despre aderarea la Schengen: „Este foarte convenabil ca statele membre să ne ignore şi să ne umilească”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...