Acuzații incredibile ale unui fost stareț despre mănăstirea Văratec. ”Maicile sunt mame surogat în Turcia”

Ana Anitoiu / 05.03.2021, 23:51
Acuzații incredibile ale unui fost stareț despre mănăstirea Văratec. ”Maicile sunt mame surogat în Turcia”

Un fost stareț al Schitului Maria Magdalena din Ţibucani, judeţul Neamţ, a făcut acuzații incredibile la adresa unor maici de la Văratec și de la o altă mănăstire din țară. Hrisostom Filipescu susține că acestea ar fi mame surogat în Turcia și o altă țară, pentru sume de bani colosale.

Un fost stareț, acuzații incredibile

Fostul stareț este preot-călugăr și este foarte apreciat de credincioşii din județul Neamţ şi nu numai. A spus că este doctorand în Neuroştiinţe la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti. Are parte de sute de mii de distribuiri la postările sale despre religie, credinţă şi viaţa duhovnicească. Înainte de a face acuzații incredibile referitoare la maici care sunt mame-surogat și nu numai, chiar dintr-o mașină de poliție, el a publicat un mesaj straniu, plin de greșeli de scriere, spunând că nu suportă pedofilii și că va merge pe muntele Athos să se pocăiască.

”Sunt foarte bine, a venit poliţia la mine la apartament, a văzut că totul e bine, nu mă sinucid, am atras doar atenţia ca să mă creadă şi pe mine cineva că nu sunt bolnav psihic. Au venit SMURD, ISU, jandarmii, m-au verificat, totul e în regulă, sunt perfect sănătos, tensiune bună, temperatură bună, fără COVID, fără nimic, fără probleme psihice. Şi acum mergem la secţie să dau declaraţie că sunt foarte bine, treaba e bună şi de acum justiţia să îşi facă datoria“, a spus fostul stareț în clipul video în care apare în ținută civilă și purtând o pereche de ochelari de soare.

Acuzatii incredibile ale unui fost staret despre manastirea Varatec. ”Maicile sunt mame surogat in Turcia”
Mesajul publicat de fostul staret Hrisostom Filipescu

Fostul stareț: ”Şantaj, masonerie, stupefiante, contrabandă, maici mame surogat”

De asemenea, fostul stareț a făcut acuzații uimitoare. A precizat că maicile de la mănăstirile Văratec şi Miclăuşeni sunt mame surogat pentru sume de 15.000 – 25.000 euro, la clinici private din Turcia, Bucureşti şi Chişinău. ”Şi mai mult decât atât, Dar nimeni nu vede lucrurile acestea, doar pe Hrisostom care are probleme psihice. Aşa că se pare că aveţi de treabă băieţaşi“, a acuzat Hrisostom Filipescu.

Tot în filmarea făcută în mașina Poliției, fostul stareț a făcut și alte acuzații șocante: ”Şantaj, masonerie, trafic de influenţă, trafic de stupefiante şi de substanţe halucinogene, ţigări de contrabandă pe Republica Moldova – vama Sculeni – Albiţa”. El a promis că nu va mai face postări ”necuviincioase”. ”Nu voi şterge nimic ca să rămână mărturie a luptei ce-am dus-o împotriva sistemului, împotriva abuzurilor din BOR, împotriva favoritismului, împotriva ciumei roşie PSD finanţată de BOR din 1990, împotriva lui AUR, Şoşoacă, Teodosie (…) Teofan, toţi consilierii de la Centrul Eparhial corupţi şi bisexuali, versatili“, a spus el.

Fostul stareț: ”Plec în Athos să mă pocăiesc”

În urmă cu trei ani, Hrisostom Filipescu a dispărut, după ce își exprimase nişte opinii critice la adresa bisericii. A reapărut în 2019, când s-a aflat că el urmase un tratament medical în Germania. Într-un mesaj publicat recent pe Facebook, el a spus că ar fi ţinta unor ameninţări din partea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

”Tac. Iert. Iubesc… Pentru «liniştea Bisericii»…cuk spunea un celebru pedofil în viata, nu dam nume k se ştie… nu, cirnelush? Nu tolerez pedofilia! Nici zoo! Sorry! Dont hate me! Plec în Athos să mă pocăiesc! Nu mai merit nimic… nu sunt vrednic… sunt bolnav psihic… Tocmai am fost sunat de medicul meu psihiatru să închid tot, să plâng, să îmi cer iertare public şi să nu mai am gânduri de suicid că nu voi obţine nimic prin circul acesta ieftin!“, a scris el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI