Acuzații grave pentru tatăl Elenei Gheorghe. Cum s-ar fi comportat preotul la o înmormântare, a lăsat cortegiul funerar și a plecat

Iancu Andreea 02.06.2021, 10:43
Acuzații grave pentru tatăl Elenei Gheorghe. Cum s-ar fi comportat preotul la o înmormântare, a lăsat cortegiul funerar și a plecat

Puțini cunosc faptul că în familia Elenei Gheorghe există și o față bisericească. Tatăl cântăreței Elena Gheorghe, preot al unei biserici din comuna Clinceni, este implicat recent într-un scandal neașteptat, după ce preotul s-ar fi comportat nepotrivit la o înmormântare, lăsând cortegiul funerar și plecând de la eveniment. Motivul pentru care părintele Gheorghe Gheorghe a ales să facă acest gest a fost explicat de către tatăl artistei.

Acuzații grave pentru tatăl Elenei Gheorghe. Cum s-a comportat preotul la o înmormântare recentă

Preotul Gheorghe Gheorghe, tatăl Elenei Gheorghe, este acuzat de o familie îndoliată că ar fi părăsit cortegiul funerar în mijlocul ceremoniei și a plecat. Părintele ar fi trebuit să îl conducă pe ultimul drum pe un tânăr motociclist, care și-a pierdut viața într-un accident teribil. Acum, preotul, care slujește la Biserica Sfântul Nicolae din comuna Clinceni, este protagonistul unui scandal, după ce un membru al familiei celui decedat a decis să public un mesaj neașteptat. Se pare că nemulțumirile ar fi pornit de la faptul că, în urmă cu o săptămână, preotul Gheorghe refuzat să participe la un ocol în memoria motociclistului care și-a pierdut viața, în timpul ceremoniei de înmormântare.

B.O.R, Biserica Ortodoxă Romană! Această instituție ar trebui să-l caterisească pe acest vraci, care spune că el nu cunoaște rânduielile noastre, ale creștinilor ortodocși. Această ‘persoană publică’ a specificat că nu poate lua parte la acest ‘circ’ și a refuzat cu vehemență să ne însoțească cortegiul funerar, deși obligația sa față de parohie spune altceva! Acel ‘circ’ la care făcea referire vărul lui Michael Jackson, acest guru al showbiz-ului românesc, acest preot, deși nu pare să fie, ne-a lăsat să ne conducem prietenul și fratele pe ultimul său drum fără divina lui prezență. Fac apel la cetățenii din parohia sa, pe care îi rog din suflet să îi amintească atunci când va veni cu rânduielile de Bobotează, Crăciun, Mărțișor, rânduieli pe care culmea, le cunoaște foarte bine, că fiecare creștin ortodox are dreptul de a fi înmormântat și comemorat așa cum ne cere tradiția creștină. Popa Gheorghe, vă doresc multă sănătate!, este mesajul publicat de George S. cu privire la eveniment.

Tatăl Elenei Gheorghe a primit acuzații grave după ce a plecat din cadrul cortegiului funerar, la înmormântare
Preotul Gheorghe Gheorghe, tatăl celebrei artiste

Motivul pentru care preotul Gheorghe Gheorghe a decis să părăsească cortegiul funerar

Gestul familiei îndoliate l-ar fi deranjat pe tatăl Elenei Gheorghe. Acesta a mărturisit faptul că traseul organizat de către cunoscuții tânărului motociclist, care și-a pierdut viața în urma unui accident rutier, a reprezentat o decizie care contravine legii. Astfel, potrivit fanatik.ro, preotul Gheorghe susține că Biserica, pe care o reprezintă, nu își dorește să ia parte la un gest ce nu respectă ordinea și liniștea publică.

Motociclistul, în vârstă de 27 de ani, își găsea sfârșitul în urma unui accident care a avut loc luni, 24 mai, pe drumul dintre localitățile Bragadiru și Măgurele, după ce bărbatul s-a izbit de o mașină. În urma tânărului a rămas o familie îndoliată și o soție, care își va crește copilul singură. Pentru că vestea a venit precum un fulger pentru cunoscuți, aceștia au încercat să facă un ultim gest de adio pentru prietenul lor. Astfel, în cadrul ceremoniei de înmormântare, motocicliștii au făcut un ocol în drumul lor, care însă l-a deranjat pe preotul Gheorghe Gheorghe din pricina manifestului sonor pe care l-au ales prietenii decedatului.

„Eu m-am conformat sub ascultarea celor de la Patriarhie”

În ceea ce privește ocolul se creează un disconfort în momentul în care motocicliștii, pe care îi respect și chiar îi apreciez, dezvoltau decibelii pe care știți prea bine că îi produce un motor. În momentul în care am fost să îi citesc Stâlpii, nu mi s-a comunicat că este un traseu anume, a rămas cu familia să mergem la biserică, să facem slujba, și apoi la cimitir. Am avut, din nefericire, două înmormântări în ziua aceea, nici măcar nu s-a claxonat, pentru că au fost cazuri – și în București – în care oamenii au reclamat că – vezi Doamne – clopotele bisericilor bat prea tare! Și, din acel moment, eu m-am conformat sub ascultarea celor de la Patriarhie. Pe durata celor două ore, în care au făcut ei ocolul, eu am așteptat și, bineînțeles, că slujba a decurs normal și sunt în continuare aproape de familie și de oameni.

În ceea ce privește ocolul, nu este altceva decât o extensie a suferinței familiei. Noi, preoții, suntem educați pentru așa ceva, mai ales la groapă când despărțirea este tragică, nu avem voie să mai avem instincte colaterale. Dacă cei care au reclamat se încălzesc cu lucrurile pe care le-au spus despre parohie și despre preotul Gheorghe… . (…) Sufletul lui călătorește 40 de zile în locurile în care a fost, apoi merge la judecată, unde nu există susținători, nu există avocați, credința și faptele bune sunt cele care primează. Și după ieșirea la pensie sunt sub ascultare și nu voi face niciun fel de rabat și niciun fel de compromis atâta timp cât cineva nu respectă ordinea și liniștea publică, a declarat tatăl cântăreței Elena Gheorghe, pentru fanatik.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...