Acuzații grave în cazul doctoriței moarte de la Constanța. Soțul acesteia, acuzat că a incinerat-o pentru a ascunde ceva

Ioana Constantin 29.04.2021, 10:18
Acuzații grave în cazul doctoriței moarte de la Constanța. Soțul acesteia, acuzat că a incinerat-o pentru a ascunde ceva

Se aruncă acuzații grave în cazul doctoriței gasită moartă în incinta unei clinici private din Constanța. După ce polițiștii au declarat că există probe suficiente care conduc spre varianta sinuciderii, acum soțul și mama își aduc acuzații grave reciproc.

Acuzații grave în cazul doctoriței moarte de la Constanța

Femeia spune ca bărbatul i-a furat trupul soției de la casa mortuară si intenționează să o incinereze, pentru că în realitate el ar fi vinovat de moartea ei. De cealaltă parte, bărbatul spune că acuzațiile sunt false iar decizia de incinerare a fost luată pe baza dorinței Loredanei.

De cand a murit doctorița, mama Loredanei nu mai are liniște. Nu doar că și a pierdut unicul copil, dar acum nu va mai avea nici unde să-l plângă. Soțul medicului a decis să o incinereze. Femeia spune că Loredana nu și-ar fi dorit niciodată să fie incinerată și că de fapt soțul vrea să ascundă anumite aspecte din viața celor doi, care l-ar învinovăți. Concret, femeia susține că Loredana era bătută de soțul ei și nu exclude nici varianta ca acesta sa ii fi pus ceva in mancare. Toate acestea pe lângă afecțiunile pe care le avea, i-ar fi adus moartea.

Inima mea îmi spune că a fost maltratată, bătută, ea nu mi-a spus niciodată. Incerca să mă protejeze. Nepoțica mi-a spus ca în 2019 a bătut-o și mi-a confirmat și o vecină. A trântit-o cu capul de bordură,  pierzându-și cunoștința. Dar ea întotdeauna m-a protejat. Fiica cea mica imi spunea: tata a luat-o de păr și a dat-o cu capul de ușa apartamentului. Fiica mea nu s-a sinucis, era foarte veselă. Cred ca el vrea să ascundă loviturile. Un om îl omori și în timp și poate îi administra ceva în mancare, a spus Mărioara Paizan, mama Loredanei Chircu.

Că Loredana nu și-ar fi dorit să fie incinerată o susține și avocata doctoriței. Aceasta spune că există un contract de concesiune pentru un loc de veci, dar și unul de prestări servicii funerare încheiat de doctoriță înainte de căsătorie, prin care o deleagă pe mama sa să se ocupe de înmormântare, daca va fi cazul. În acest sens avocata a depus deja la instanță o solicitare pentru suspendarea procedurii de incinerare.

Cazul medicului mort de la Constanta
Doctorita moarta de la Constanta

Am înregistat pe rolul Judecatoriei Constanța o acțiune, am cerut o ordonanță presedențială pentru sistarea incinerării și, în paralel, am formulat o acțiune pentru obligarea pârâtului la respectarea dorinței decedatei, aceea de a fi înhumata creștinește. Sub nicio formă Loredana nu dorea incinerare. Era un om bun, deosebit, care iubea viața, își iubea pacienții și mai mult decât orice, își iubea fiica. Era depusă la o casă mortuară, azi a venit soțul care a contractat servicii de la o alta casă mortuară și a furat trupul și l-a dus la București. Câtă vreme există aceste documente, contractul de concesiune pentru locul de veci și cel de prestări servicii de înhumare, nu avea voie să facă asta, a spus și avocata Georgeta Ibraimov.

De partea cealalta, soțul doctoriței neagă toate acuzațiile care i se aduc. Spune că locul de veci fusese cumpărat pentru tatăl ei. Recunoaște că relația lor era una dificilă, din cauza programului încărcat al soției și timpului petrecut la serviciu, însă spune că nu a lovit-o niciodată. Mai mult decat atât, bărbatul afirmă că Loredana a fost cea care și-a dorit să fie incinerată, însă fără să lase vreun testament în acest sens. Cât despre varianta sinuciderii, barbatul refuză să o ia în calcul.

Locul de veci fusese cumpărat pentru tatăl ei, care a murit acum 9 ani. Loredana a trăit cu mine în ultimii 10 ani. Noi suntem familia ei, ceilalți sunt rude. Eu decid pe baza a ceva ce am discutat noi doi. Nu am considerat că la 38 de ani este necesar să faci un testament. Am luat această decizie pe baza dorinței Loredanei. Nu se pune problema sinuciderii. Cu puțin înainte, noi discutam despre ce fotoliu să cumpărăm. Moartea o consider fie un accident, fie interacțiunea dintre două medicamente pe care ea a scapat-o din mână. Medicii nu sunt zei. Sunt oameni și mai gresesc uneori. De data asta a fost o greșeală pe care a făcut-o pe pielea ei, a spus și Alexandru Chircu, soțul acesteia.

Incinerarea nu este privită cu ochi buni de biserica ortodoxă.

Noi prețuim trupul și îl punem în mormant pentru ca acolo este templul duhului sfânt. Teologic vorbind, incinerarea este un act contra duhului sfânt. Cei care aleg incinerarea au motive bizare sau inumane. Trebuie să vedem de ce gândesc așa ca să îi aducem pe calea lui Hristos, a declarat Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopului Tomisului.

Mama Loredanei speră ca demersurile ei să ducă la suspendarea incinerării. Mai mult, femeia spune că, dacă acest lucru se va întampla, atunci va cere o nouă autopsie. Doctorița Loredana Chircu a fost găsită fară suflare duminică dimineața de către colegi, într-o cameră în care se retrasese ca să se odihnească. Lângă trupul ei au fost gasite două siringi goale și o fiolă de analgezic. Cauza oficiala a morții a fost stop cardio respirator pe fondul intoxicației cu o substanță medicamentoasă necunoscută. Surse din ancheta susțin că ar fi fost vorba de un analgezic extrem de puternic asemanator morfinei, folosit pentru ameliorarea durerilor în cazul afecțiunilor cronice.

Urmăriți Impact.ro și pe