Acuzaţii grave de la DIICOT pentru regizorul Corneliu Porumboiu şi producătorul de film Ada Solomon. Cum au încălcat cei doi legea

Stan Filon, Gabriel Alexandru 18.10.2021, 17:24
Acuzaţii grave de la DIICOT pentru regizorul Corneliu Porumboiu şi producătorul de film Ada Solomon. Cum au încălcat cei doi legea

Regizorul Corneliu Porumboiu, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de film români, dar şi producătorul de film Ada Solomon se pare că au probleme serioase cu legea! Procurorii DIICOT au intrat pe fir și i-au pus pe cei doi sub acuzare, iar faptele lor par a fi unele foarte grave.

Regizorul Corneliu Porumboiu şi producătorul de film Ada Solomon, cercetați pentru evaziune fiscală

Regizorul Corneliu Porumboiu şi producătorul de film Ada Solomon au fost puşi sub acuzare de procurorii DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani, după cum au declarat luni surse judiciare pentru AGERPRES.

Faptele pentru care procurorii DIICOT i-au luat în vizor pe cei doi oameni de film sunt mai vechi și ar fi fost săvârșite în perioada 2013-2015. Mai exact, cei doi sunt cercetați pentru felul în care au obținut finanțări pentru mai multe case de film, printre care şi Castel Film, de la Centrul Naţional al Cinematografiei.

Regizorul Corneliu Porumboiu si producatorul de film Ada Solomon, cercetati pentru evaziune fiscala
Regizorul Corneliu Porumboiu si producatorul de film Ada Solomon, cercetati pentru evaziune fiscala

Peste 100 de persoane sunt cercetate în dosarul de evaziune fiscală

În acest dosar de evaziune fiscală deschis de DIICOT, Corneliu Porumboiu şi Ada Solomon au calitatea de suspecţi. Ancheta este una de proporții, care vizează sute de persoane și firme. Printre acestea se numără și casele de film Pro Cinema și Castel Film. Prejudiciul în acest dosar se ridică la aproximativ 2 milioane de euro.

Dar care sunt mai exact acuzațiile procurorilor? Ei bine, procurorii DIICOT susțin că firmele și persoanele implicate au obținut finanțări de la Centrul Național al Cinematografiei și apoi ar fi apelat la firme fantomă pentru a-și reduce TVA-ul. Luni dimineață, procurorii au audiat o parte dintre persoanele implicate în acest dosar, din care fac parte mai mulți regizori și producători de film din România.

Corneliu Porumboiu și producătorul de film Ada Solomon au fost aduși luni la sediul DIICOT, unde au fost audiați în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani, au precizat surse din instituție pentru Libertatea. Un comunicat a venit ulterior și din partea DIICOT, care menționează că prejudiciul din dosar se ridică la aproape 10 milioane de lei. ”E o tactică DIICOT să cumuleze sumele și, de asemenea, să pună nume mari în față, de fapt ceea ce reclamă ei sunt sume mult mai mici pe fiecare firmă”, a spus pentru Libertatea unul dintre avocații din dosar.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...