Acuzații fără precedent în Parlamentul European. Rusia și China s-au folosit de pandemia Covid-19 pentru a ținti UE. „Democrațiile noastre au fost zdruncinate”

Badea Violeta 01.02.2023, 10:35
Acuzații fără precedent în Parlamentul European. Rusia și China s-au folosit de pandemia Covid-19 pentru a ținti UE. „Democrațiile noastre au fost zdruncinate”

De curând, Parlamentul European a creat un comitet special pentru a investiga pandemia de coronavirus și consecințele acesteia, iar experții au ajuns la o concluzie tulburătoare. În opinia acestora, Rusia și China s-au folosit de epidemia de COVID-19 pentru a lovi Uniunea Europeană. Planul celor două state a fost dezvăluit!

Rusia și China ar fi făcut din pandemie o armă pentru a semăna neîncredere

Experții susțin că Rusia și China s-au folosit de pandemia de coronavirus pentru a submina democrația în UE, au declarat experții în fața unei comisii speciale a Parlamentului European care s-a concentrat asupra pandemiei și a consecințelor acesteia.

„Pandemia a fost un moment-cheie al acestui efort de destabilizare”, a precizat europarlamentarul francez de centru-stânga Raphaël Glucksmann, șeful comitetului special privind interferențele străine, notează EUObserver citat de Rador.

„Democrațiile noastre au fost zdruncinate, ne confruntam cu un eveniment fără precedent, neștiind cu adevărat cum să-l combatem, a fost terenul perfect pentru campanii de destabilizare”, a spus acesta.

„Nu avem de-a face doar cu știri false sau informații false. Aveam de-a face cu strategii provenite de la entități politice, regimuri străine, care urmăresc să ne destabilizeze democrațiile și să ne submineze instituțiile”, a mai afirmat Raphaël Glucksmann, acuzând Rusia și China.

Citește și Câți cetățeni a mobilizat ilegal Rusia. Procurorul general al Moscovei a anunțat numărul celor întorși acasă!

Rusia si China s-ar fi folosit de pandemia de coronavirus pentru a ataca UE
Rusia si China s-ar fi folosit de pandemia de coronavirus pentru a ataca UE

„Suntem implicați într-un război hibrid”

Oficialul francez le-a mai spus colegilor săi că problema cu care se confruntă PE nu e doat faptul că unii oameni cred că vaccinurile dau un impuls 5G în brațe, o teorie a conspirației comună printre activiștii anti-vaccin.

Când puteri străine lansează campanii de dezinformare pentru a determina milioane de oameni să creadă că vaccinurile le bagă tehnologia 5G în vene, atunci devine problema PE, a mai spus Raphaël Glucksmann.

Francezul a spus că problema depășește rivalitățile politice de centru-dreapta-stânga, ci amenință cadrul în care grupurile politice pot concura și dezbate idei.

„Suntem implicați într-un război hibrid și suntem atacați”, a spus Raphaël Glucksmann.

Edward Lucas, jurnalist și membru al Center for European Policy Analysis, expert în Rusia și Europa de Est, le-a spus eurodeputaților să nu fie naivi.

„Încă sunt îngrijorat că mulți dintre noi trăiesc într-un tărâm fantezist post-1990, în care credem că orice poate fi soluționat prin dialog”, a declarat acesta.

„Nu așa stau lucrurile”, a precizat Lucas, adăugând că există state dispuse să profite de o pandemie care costă vieți omenești.

„Ne confruntăm cu o amenințare gravă”, a mai spus jurnalistul.

Comitetul PE are de gând să-și finalizeze investigația până în vara acestui an.

Citește și După pandemie, România e la un pas de o nouă epidemie. Ministrul Sănătății, despre noile măsuri: „inclusiv masca în interior”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...