Acuzații de propagandă teroristă în România. Un cetățean a fost reținut de DIICOT

Ana Anitoiu 24.11.2022, 20:40
Acuzații de propagandă teroristă în România. Un cetățean a fost reținut de DIICOT

Au fost făcute acuzații de propagandă teroristă în România. Un cetățean a fost reținut de procurorii DIICOT după ce ar fi accesat și distribuit pe rețelele sociale materiale de propagandă ale unei organizații teroriste din Orientul Mijlociu, în care apăreau scene de luptă și antrenamente.

O persoană, reținută pentru propagandă teroristă în România

Procurorii DIICOT au transmis că persoana reținută este cercetată pentru „propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism și accesarea în mod repetat de materiale de propagandă teroristă, prin intermediul sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicaţii electronice, precum şi deţinerea de astfel de materiale, în scopul însuşirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare”.

DIICOT a precizat că această persoană a comis ambele fapte în contextul în care a fost anterior condamnată pentru același gen de fapte.

DIICOT face zeci de perchezitii, inainte de 1 mai
O persoana cercetata pentru propaganda terorista, retinuta

Cine este persoana cercetată pentru propagandă teroristă

Potrivit unor surse judiciare, persoana cercetată este o femeie care a fost deja condamnată de instanța supremă pentru astfel de fapte. Această persoană a fost reținută și va fi prezentată judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Procurorii au precizat că persoana cercetată se află într-o fază avansată a procesului de autoradicalizare. Aceștia au adăugat că în imaginile pe care ea le-a distribuit erau prezentate scene de luptă şi antrenamente ale membrilor organizației teroriste, precum şi imagini cu luptători ai entității teroriste.

În plus, persoana cercetată ar fi promovat, prin intermediul conturilor pe care le deține pe platformele de socializare și aplicațiile de mesagerie, însemnele, activitățile și ideologia organizaţiei teroriste active în Orientul Mijlociu.

Procurorii și polițiștii au făcut o percheziție la locuința persoanei cercetate, miercuri, și au găsit diverse obiecte de interes în cauză, pe care le-au ridicat în vederea continuării cercetărilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...