Acuzații de discriminare pentru rețeaua socială a momentului. Tik-tok n-ar vrea să promoveze ”persoanele urâte și sărace”

Raluca Juncu 18.03.2020, 10:26
Acuzații de discriminare pentru rețeaua socială a momentului. Tik-tok n-ar vrea să promoveze ”persoanele urâte și sărace”

Tik Tok este una din cele mai populare aplicații ale momentului, folosită în special de tineri, care petrec tot mai mult timp acolo. Recent, însă, dezvoltatorii aplicației au fost acuzați de discriminare. Cum s-a ajuns aici?

Tik Tok, platforma momentului acuzată de discriminare

Separe că persoanele „urâte” sau „sărace” nu au ce căuta pe Tik Tok. Dezoltatorii aplicației de succes sunt acuzați acum de discriminare după ce le-ar fi spus moderatorilor platformei să nu promoveze postările unor așa numite persoane „ urâte” sau „sărace”.

Ce alte lucruri ar mai trebui oprite de moderatorii rețelei sociale:

  • „forma anormală a corpului”
  • „aspect facial urât”
  • „nanism”
  • „burtă evidentă” (surplus de grăsime)
  • „prea multe riduri
  • „tulburări ale ochilor”
  • alte trăsături de „calitate scăzută”

Informațiile au fost furnizate de publicatia The Intercept, care susține validează cumva teoria conforma căreia aplicația de originie chineză încearcă să ascundă sau, mai grav, încearcă să cenzureze anumite conținuturi. Mai mult, moderatorilor li s-ar fi cerut să ascundă și materialele de natură politică și să îi pedepsească pe cei care adus prejudicii la onoarea națională a statului chinez sau discută despre organe ale statului, precum poliția, mai consemnează sursa citată.

Compania a anunțat recent lansarea unui așa numit Transparency Center care va permite experților din exterior să vadă cum funcționează moderarea de conținut pe platformă. De asemenea, TikTok nici nu va mai folosi moderatori chinezi pentru a monitoriza conținutul internațional.

Despre Tik Tok

Tik Tok este o rețea care și-a câștigat un grad de popularitate extrem de mare în ultimul an, în special în rândul adolescenților care își petrec mult timp pe această aplicație. Rețeaua socială a fost creată în China, inițial sub numele „ A. me”, în luna septembrie a anului 2016. În prezent, platforma găzduiește un număr impresionant de aproximativ 800 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună. În 2017 a fost lansată și în statele din afara Chinei, în Statele Unite ale Americii și Europa, unde a devenit un adevărat fenomen.

Urmăriți Impact.ro și pe