Toyota a îmbunătățit semnificativ toată gama Corolla și acest update aduce o serie de noutăți tehnologice inclusiv pentru sistemele de propulsie.
Modelele actualizate vor avea motorizări cu puterea crescută, baterii mai ușoare pentru sistemul hibrid și pentru interior vor fi disponibile noi ecrane de dimensiuni mai mari.
În mod normal atunci când un producător auto oferă un facelift pentru un model din gamă operează modificări minore la partea de design și în cele mai fericite cazuri se mai actualizează sistemul de operare.
Dar Toyota a decis să aducă modificări importante pentru Corolla și în primul rând a intervenit asupra sistemelor de propulsie.
Motorizările hibride de 1.8 și 2.0 litri au primit modificări semnificative la motorul convețional și la unitate electrică, iar unitatea de control a puterii (PCU) și cutia de viteze au fost îmbunătățite.
Sistemul hibrid cu propulsorul de 1.8 litri oferă acum 140 CP ( plus 18 CP față de cel oferit până acum) și motorizarea hibrid de 2.0 litri are 12 CP în plus până la 196 CP.
Bateria litiu-ion are după actualizare dimenisiuni reduse și este mai ușoară cu până la 18 kg în funcție de configurația aleasă.
Puterea totală a sistemului de 1,8 litri de 140 CP aduce o reducere cu 1,7 secunde a reprizei de la 0-100 km/h, iar acum modelul nipon dotat cu acest propulsor are nevoie de 9,2 secunde.
În cazul motorizării de 2,0 litri sprintul de la 0-100 km/h poate fi efectuat în 7,5 secunde și modelul actualizat are noile valori CO2 în ciclu combinat de 107 g/km.
Toyota Corolla va fi oferită la interior cu un ecran de 12,3 inch pentru instrumentarul de bord și în mijlocul consolei centrale va fi disponibil un nou ecran cu dimensiunea de 10,5 inch pentru sistemul de infotainment.
Șoferul are la dispoziție un nou asistent vocal capabil să recunoască diverse solicitări pentru a opera sistemul multimedia sau funcțiile vehiculului.
O serie de servicii de la distanță sunt disponibile folosind aplicația MyT, permițând șoferilor să-și folosească smartphone-ul pentru a încuia sau debloca mașina, pentru acționarea climatizării sau pentru localizarea vehiculului.
Actualizările software pot fi făcute over-the-air și după actualizare este oferit și sistemul de navigație prin cloud.
Toate variantele de caroserie prezintă modificări ale grilei, noi rame pentru farurile de ceață și design modificat pentru jantele din aliaj.
Versiunile superioare de echipare ale modelelor hatchback și Touring Sports sunt oferite cu faruri bi-LED și cu un sistem adaptiv de faza lungă (AHS).
Gama Toyota Corolla actualizată va putea fi comandată din prima parte a anului viitor.