INTERVIU

Actorul George Mihăiță, detalii inedite din culisele serialului Clanul. Ce relație are cu Jojo, soția personajului său. „E foarte bună” EXCLUSIV

Andreea Archip 05.07.2022, 19:23

George Mihăiță este cap de afiș în serialul “Clanul”, care va începe în această toamnă la Pro TV. Celebrul actor a fost invitat în producție, fără să dea casting, scenaristul Anghel Damian conturând rolul mafiotului Bebe Măcelaru fix pentru el. Este pentru prima dată când George Mihăiță nu schimbă un cuvânt din scenariul primit, după cum ne-a mărturisit în interviul exclusiv acordat pentru Impact.ro. 

George Mihăiță este Bebe Măcelaru în serialul Clanul

V-ați alăturat serialului “Clanul” care începe din toamnă la Pro TV? Ce v-a motivat să puneți în stand by alte proiecte?

Scenariul extraordinar scris, am avut încredere în cel care s-a gândit la mine, în Anghel Damian, lui îi datorez devenirea mea ca Bebe Măcelaru, personajul pe care îl interpretez.

După cât timp reveniți pe micul ecran într-o producție de amploare?

Într-o producție de amploarea celei de la Pro TV după mult timp. Mă refer la un rol consistent, că așa mai mici apariții am mai avut, tot la Pro TV, într-un serial, acum câțiva ani. Însă m-am bucurat că am fost prezent pe scenă mult. Normal, a venit o generație foarte talentată de cineaști sau de oameni de televiziune și mulți scriu pentru personaje apropiate de vârsta lor.

Mai prinzi și câte-un bunic așa, dar de obicei îi înțeleg. Probabil și ăsta este unul dintre motivele pentru care nu am existat pe televiziune, dar, Slavă Domnului, m-am dus mult pe teatru cu regizori importanți, cu actori importanți și bucuria este foarte mare. Am și refuzat televiziune. Când joci un Gogol  la Teatrul de Comedie, e mai greu să accepți scenarii mai stângaci scrise.

E mai ofertant să jucați teatru sau film?

Și una și alta sunt grele, și una și alta sunt ușoare. Depinde de talentul fiecăruia dintre noi, de maleabilitatea fiecăruia, de puterea de concentrare, de aplombul necesar în meserie atât pe scenă, cât și în televiziune sau în film. Și depinde foarte mult de scriitură și de echipă. Aici am întâlnit o scriitură cum nu am bănuit, regizori cum n-am bănuit și trupa de actori cum nu am bănuit.

Actorul George Mihaita, detalii inedite din culisele serialului Clanul. Ce relatie are cu Jojo, sotia personajului sau. E foarte buna
George Mihaita si Anghel Damian

Ați fost invitat pentru rolul lui Bebe Măcelaru?

Am fost singurul care nu am dat casting. Mulți care lucrează în televiziune, în cinematografie, nu ne-au văzut, dar a mizat pe mine Anghel Damian, colegul meu. Și a spus că s-a gândit la mine când a scris scenariul și ceea ce nu mi s-a mai întâmplat niciodată, pe televiziune sau pe film, este singura dată când nu am schimbat un cuvânt, atât de bine scris este. M-a ghicit, mă cunoaște foarte bine, m-a văzut pe scenă Anghel Damian. El este angajat la Teatrul de Comedie, ne cunoaștem, am jucat cu el pe scenă.

Cum pregătiți rolul? Aveți puncte comune cu personajul Bebe Măcelaru sau e total opus față de George Mihăiță?

Nu e total opus, personajul pleacă de la felul meu, al lui Mihăiță de a fi, felul lui Mihăiță de a comunica, dar îl duce mai departe datorită vieții pe care și-a ales-o. Și atunci el poate să te facă, cum se spune, zâmbind, pe tine, alt personaj. Adică se poate să și glumim, să și râd cu cel din fața mea și dacă el înțelege că e de rău, bine, dacă nu, telespectatorul sigur înțelege.

Cum este să lucrați cu Jojo? Ea este soția dvs în serialul “Clanul”.

Cu Jojo am jucat pe scena Teatrului de Comedie, a înlocuit o actriță, chiar în piesa Poker, unde tot așa jucam un interlop, în regia lui Tocilescu. E foarte bună, e născută actriță. Sunt oameni care se nasc actori, pentru că te naști cu talentul, nu ți-l dă nimeni. E o actriță foarte bună.

Cum v-a schimbat pandemia? V-ați trezit deodată cu foarte mult timp liber la dispoziție, timp pe care nu îl aveți în mod normal.

Am avut răbdare, nu am luat în tragic nimic, atâta vreme cât eram toți în aceeași situație. Tot așa, cu haz. Vai de mine! Cât am citit în perioada aceea! Vorba lui Cristoiu: “Deabia aștept dacă e cazul să fiu la pușcarie să citesc și eu mai mult!“ Ca o pușcărie a fost pandemia. Probabil datorită felului meu optimist de a fi, am trecut mai ușor.

Cum e George Mihăiță în viața de zi cu zi? Ce activități vă place să faceți?

Merg foarte mult cu bicicleta, am descoperit mersul cu bicicleta, am descoperit bazinul și mersul pe jos. Eu stau pe la Piața Alba Iulia, e o bucurie să vii de la Piața Alba Iulia până la Piața Unirii, pe trotuarul acela de 10 m lățime, cu copaci de-o parte și de alta.

Cum reacționează lumea când vă întâlnește pe stradă?

În general, plăcut. Eu încerc să îmi repet rolurile pe unde apuc. Cât eram încă nevoiți să purtăm măști, era bine că nu mă recunoșteau, dar acum nu mai repet rolul pe Bulevardul Unirii pe bănci, pentru că oamenii sunt dornici să te cunoască, să îți vorbească, și asta îmi ia din timp. Și fug într-un parc, într-o zonă mai retrasă, sigur că da.

Urmăriți Impact.ro și pe