VIDEO

Actorul George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul. Cum se descurcă fiica lui Adi Minune: „Mă surprinde foarte plăcut” VIDEO EXCLUSIV

Andreea Archip 26.03.2023, 15:45
Actorul George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul. Cum se descurcă fiica lui Adi Minune: „Mă surprinde foarte plăcut” VIDEO EXCLUSIV

George Ivașcu împlinește anul acesta 30 de carieră, mediul artistic fiind cel în care se simte cel mai bine. În interviul exclusiv acordat pentru Impact.ro, actorul a dezvăluit secretele mariajului de lungă durată, ne-a vorbit despre producția „Clanul” în care joacă, dar și despre cum lucrează cu Carmen Simionescu, care s-a alăturat serialului de la Pro TV la finalul primului sezon.

George Ivașcu, dezvăluiri despre mariajul cu Alice Barb

Celebrul actor este căsătorit cu regizoarea Alice Barb, femeia care a intentat divorțul în 2008 din cauza faptului că el primise pe mână Teatrul Metropolis și în acel an nu l-a mai interesat nimic, iar ea traversase o perioadă grea, în care fusese și bolnavă și a aflat că nu vor mai putea avea copii. La doar o lună după divorț, s-au recăsătorit.

Luna trecută, George Ivașcu și Alice Barb și-au sărbătorit zilele de naștere, respectiv pe 14 și pe 15 februarie, dar au preferat să se bucure de vacanță în această primăvară.

Impact: Aveți în plan o escapadă?
George Ivașcu: Nu, până nu termin filmările, probabil că se vor termina undeva la finalul lui martie și după aceea chiar ne plănuisem să plecăm din nou într-o croazieră, undeva să ne și odihnim și în același timp să mă și refac. Filmările astea pentru noi, la „Clanul”, sunt deosebit de plăcute pentru că s-a creat o echipă absolut minunată, dar condițiile sunt dificile, mai ales iarna, când au fost exterioare și se filma și câte 12 ore pe zi. Nu o spun ca să ne plângem, ci din contră, ca să ne concentrăm cât mai mult.

„Întotdeauna îmi recunosc greșelile”

Impact: Care ar fi secretul căsniciei de lungă durată cu Alice Barb. Știu că ați mai trecut și pe la notar.
George Ivașcu: În primul rând aș putea spune că prin înțelepciunea lui Alice, pentru că ea fiind un om foarte echilibrat, a înțeles că zăbăuceala mea poate fi iertată sau scuzată, pentru că nu este făcută niciodată cu rea intenție, ci pur și simplu temperamentul meu este artistic. Deci, în primul rând, prin înțelepciunea lui Alice și, în al doilea rând, cred că prin respectul pe care i-l port. Și atunci întotdeauna îmi recunosc greșelile, pentru că din respect față de cine este și cum se comportă Alice cu mine, îmi dau seama că atunci când îmi spune ceva, nu o spune ca reproș, ci pur și simplu ca și „atenționare”.

Impact: După episodul cu divorțul din 2008, a mai existat vreo amenințare?
George Ivașcu: Nu, pentru că semnalul acela de alarmă tras la momentul acela a însemnat în primul rând o repoziționare cum spunem noi, o reconfigurare de traseu GPS și atunci undeva în mintea mea am realizat că, dacă până atunci profesia era pe primul plan, a devenit foarte important să nu mai fie pe agendă ultima prioritate familia sau chiar eu personal.

Impact: Pe plan profesional, ce personaj încă nu ai avut ocazia să interpretezi și îți dorești?
George Ivașcu: Unul din secretele profesiei, atunci când mi-am dat seama ca să nu intru în vreo supărare: vai, dar de ce nu am jucat eu aia, am zis: nu, trebuie să învăț! Și asta mi-am spus încă de la începutul carierei – anul acesta fac 30 de ani de carieră – cel mai important este să mă bucur de orice rol mi se oferă, să nu am o prejudecată: dacă nu am jucat Hamlet trebuie să am vreo frustrare!

Și de asta în orice rol mă veți vedea, primul lucru indiferent că e dramă sau comedie, primul lucru o să vedeți în spatele rolului bucuria mea de a mă juca, pentru că până la urmă noi ne apropiem un pic de acea stare de copilărie în care indiferent că jucai hoțul sau vardistul tu te bucurai, indiferent de rolul pe care îl primeai.

„Carmen a reușit performanța de a fi o actriță foarte onestă și care își duce rolul impecabil”

Impact: Cum este să lucrezi cu Carmen Simionescu? Ea este un actor la început.
George Ivașcu: În primul rând că am descoperit un om foarte mișto, foarte cald și deosebit de prietenos și cu un respect extraordinar față de profesie. Deci din punctul acesta de vedere, nu a fost nimic dificil. Ce mă surprinde foarte plăcut iarăși este cât de bine și onest și-a făcut profesia. Asta este remarcabil, pentru că un actor care încă nu are experiență de a fi autentic și de a fi acolo cu tot sufletul fără să încerce să fie mai bun sau să încerce să demonstreze ceva. Și cred că a reușit din punctul acesta de vedere performanța de a fi o actriță foarte onestă și care își duce rolul impecabil din punct de vedere al premiselor de rol.

Urmăriți Impact.ro și pe