Actorul Clarence Gilyard Jr. a murit la 66 de ani. Devenise cunoscut pentru rolurile din Top Gun și Die Hard

Ana Anitoiu 29.11.2022, 11:54
Actorul Clarence Gilyard Jr. a murit la 66 de ani. Devenise cunoscut pentru rolurile din Top Gun și Die Hard

Actorul Clarence Gilyard Jr., care a jucat în filmele „Top Gun” și „Greu de ucis/ Die Hard”, a murit la vârsta de 66 de ani, după o lungă perioadă în care s-ar fi confruntat cu probleme de sănătate.

Actorul Clarence Gilyard Jr. a murit

Clarence Gilyard Jr., care l-a interpretat pe hackerul Theo în filmul „Die Hard” și pe Marcus „Sundown” Williams în filmul „Top Gun” din 1986, a avut o carieră de peste trei decenii. Sundown a fost primul său rol într-un film.

Cauza decesului său nu este cunoscută deocamdată, însă actorul s-ar fi confruntat o perioadă îndelungată de timp cu probleme de sănătate, conform The Sun.

Actorul Clarence Gilyard Jr. a murit la 66 de ani. Devenise cunoscut pentru rolurile din Top Gun si Die Hard
Actorul Clarence Gilyard Jr.

Actorul era profesor de teatru

În televiziune, Clarence Gilyard Jr. a jucat alături de Andy Griffith în drama juridică „Matlock”, între anii 1989 și 1993, apărând în 85 de episoade în rolul detectivului particular Conrad McMasters.

Apoi, în perioada 1993 – 2001, Clarence Gilyard Jr. a jucat alături de Chuck Norris în rolul lui Jimmy Trevette în serialul „Walker, poliţist texan/ Walker, Texas Ranger” de la CBS.

Actorul Clarence Gilyard Jr. era profesor de teatru la Universitatea din Nevada, Las Vegas. Decanul, Nancy J. Uscher, a spus că studenții lui, la fel ca toți cei care l-au cunoscut, au fost profund inspirați de el.

„Avea multe talente extraordinare și era extrem de cunoscut în cadrul universității prin dedicarea sa pentru predare și prin realizările sale profesionale. Generozitatea sa era nemărginită – era întotdeauna gata să contribuie la proiecte și spectacole, oricum ar fi fost posibil.

Ne amintim de Clarence cu bucurie și recunoștință pentru tot ceea ce a contribuit la Colegiul de Arte Frumoase, la comunitatea UNLV și, prin realizările sale personale impresionante, la întreaga lume.”, a spus decanul, conform deadline.com.

Președintele catedrei de film a UNLV, Heather Addison, le-a inspirat putere celor din jur și că ori de câte ori era întrebat cum se simte, actorul răspundea că se simte „binecuvântat”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...