Actorii din celebra producție „Romeo și Julieta” a lui Zeffirelli lansează acuzații dure la adresa regizorului. Ce i-ar fi obligat să facă în timpul filmărilor

Badea Violeta 05.01.2023, 09:32

E scandal uriaș la Hollywood! Protagoniștii din filmul „Romeo și Julieta”, Leonard Whiting și Olivia Hussey, au dat în judecată Paramount Pictures, aducând acuzații extrem de grave regizorului Franco Zeffirelli, decedat în anul 2019. Producția s-a lansat în anul 1968, s-a bucurat de un succes răsunător şi a fost nominalizată la patru premii Oscar.

Actorii din „Romeo și Julieta” dau în judecată Paramount. Ce acuzații îi aduc regizorului Zeffirelli

Cei doi actori din „Romeo și Julieta”, film lansat în anul 1968, dau în judecată Paramount pentru că au distribuit imagini nud cu ei pe vremea când erau minori.

Olivia Hussey și Leonard Whiting aveau 15 și 16 ani atunci când au jucat în adaptarea regizorului Franco Zeffirelli a poveștii istorice a lui William Shakespeare.

Deși filmul a fost nominalizat la patru premii Oscar, a fost condamnat la vremea respectivă pentru o scenă nud în care se vedeau sânii lui Hussey și fesele lui Whiting.

Cei doi au acum 71 și 72 de ani. Ei au intentat procesul, de curând, iar avocații lor spun în plângerea formulată în instanță că au fost încălcate legile californiene și federale împotriva indecenței și a exploatării copiilor.

În procesul lor, Hussey și Whiting susțin că Zeffirelli le-a spus, inițial, că vor purta lenjerie intimă de culoarea pielii în scena din dormitor. Când a venit timpul să se filmeze, cei doi spun că regizorul a insistat să joace nud „sau filmul ar fi eșuat”.

Hussey și Whiting au mai susținut că Zeffirelli le-a arătat poziția camerei de filmat și a insistat ca nu vor fi arătate părți intime ale corpului. Însă, actorii susțin că înțelegerea nu a fost respectată.

Citește și Irina Petrescu, frumusețea olimpiană a filmului românesc. A părăsit Hollywood-ul pentru marea sa iubire. A fost cea mai nefericită femeie a epocii sale!

Leonard Whiting si Olivia Hussey
Leonard Whiting si Olivia Hussey

Actorii cer daune de sute de milioane de dolari

Hussey și Whiting susțin că ar fi pierdut oportunități de angajare din cauza scenei nud apărute la acea vreme. În ciuda faptului că filmul a avut un succes formidabil, cariera celor doi actori ar fi fost limitată după lansare.

Hussey și Whiting au declarat, de asemenea, că s-au confruntat cu „angoasă mentală și suferință emoțională” severă în cele cinci decenii de la premiera filmului. Aceștia cer daune „despre care se crede că depășesc 500 de milioane de dolari”.

Avocatul actorilor, Solomon Gresen, a declarat pentru Variety că, indiferent de noțiunile anterioare din jurul scenei, acțiunile Paramount au fost dăunătoare.

„Imaginile nud ale minorilor sunt ilegale și nu ar trebui să fie expuse”, a spus el. „Aceștia erau copii foarte tineri și naivi în anii ’60, care nu înțelegeau ce urma să îi lovească. Dintr-o dată au devenit faimoși la un nivel la care nu se așteptau.”

Citește și Care este cel mai bun film din 2022: votul publicului a decis câștigătorul!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...