Acțiune de amploare a Poliției Române în acest weekend pentru prevenirea accidentelor: ce se întâmplă pe drumuri și autostrăzi

Raluca Ogaru 29.06.2019, 11:41
Acțiune de amploare a Poliției Române în acest weekend pentru prevenirea accidentelor: ce se întâmplă pe drumuri și autostrăzi
Poliția Română va derula timp de trei zile, în perioada 28-30 iunie, o amplă acțiune prin care își propune să prevină accidentele rutiere. Acțiunea are loc în contextul în care polițiștii au descoperit că incidența accidentelor rutiere a crescut de la începutul anului.
Poliția Română derulează, timp de trei zile, o amplă acțiune de conștientizare în rândul șoferilor pe mai toate drumurile și autostrăzile din țară. Inspectoratul General al Poliției Române susține că toate radarele vor fi scoase pe șosele până duminică, 30 iunie.
„Începând de astăzi (n.red. – vineri, 28 iunie), la nivelul întregii ţări, Poliţia Română derulează o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere. Timp de trei zile, toate radarele vor fi scoase pe şosele şi autostrăzi, pentru depistarea celor care depăşesc viteza legală. Se vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale şi cinemometrele portabile model TruCAM”
Comunicat IGPR

De ce scoate Poliția Română toate radarele pe străzi

Poliția Română susține că e nevoie de o astfel de acțiune pentru că s-au înmulțit accidentele rutiere cauzate de viteză. Datele Inspectoratului General al Poliției Române arată că, în primele cinci luni ale anului, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave, soldate cu decesul a 118 oameni și rănirea gravă a altor aproape 500.
Pe lângă radarele scoase pe străzi, polițiștii îi vânează și pe cei care se urcă băuți sau drogați la volan. În acest sens, vor fi utilizate şi aparatele etilotest, etilometru şi drugtest, pentru depistarea șoferilor băuți sau aflați sub influența drogurilor.
Viteza ocupă locul al treilea în topul cauzelor accidentelor, cu 470 de accidente (cu 104 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 499 (cu 119 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut).
Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe