Acești șoferi nu vor mai fi amendați de Poliție, în România. Schimbare majoră în Codul Rutier

Badea Violeta 18.05.2022, 13:01
Acești șoferi nu vor mai fi amendați de Poliție, în România. Schimbare majoră în Codul Rutier

Anunț important pentru șoferii din România. Codul Rutier s-ar putea schimba, din nou, după ce, în urmă cu doar câteva luni, s-a dat o ordonanță de urgență care prevedea înăsprirea pedepselor pentru anumiți participanți la trafic. Iată ce șoferi scapă de amenzi. Nimeni nu s-ar fi așteptat la această modificare!

Codul Rutier s-ar putea modifica! Schimbări neașteptate pentru șoferi

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe noua ordonanță de urgență prin care s-a decis înăsprirea amenzilor pentru șoferii care afișează un comportament agresiv la volan și pentru cei care depășesc limita de viteză, că reprezentanții Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților au hotărât să relaxeze mai multe sancțiuni.

Astfel, deputații de la PSD, PNL și UDMR au votat ca un șofer care circulă cu mai mult de 70 de km/h să scape doar cu o amendă de 650 de lei, în loc să îi fie suspendat permisul de conducere pentru 4 luni.

„Această ordonanță care înăsprea, pentru niște infracțiuni foarte grave în regimul circulației rutiere, pedepsele, a fost ciopârțită de Comisia de Transporturi, de majoritatea PSD-PNL-UDMR.

Cineva care a avut permisul suspendat pentru faptă foarte gravă, conducea beat cu 150 km la oră printr-un oraș, 15 zile, cât primește dovadă de circulație, poate săvârși oricâte altfel de contravenții”, a declarat președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, șef al Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților, conform Digi24.

Cod Rutier 2022. Se anunta vremuri grele pentru soferi. Autoritatile pregatesc noi amenzi
Cod Rutier s-ar putea modifica

Semnalul de alarmă pe care-l trage un expert în conducere defensivă

Emil Gâtej, un expert în conducere defensivă, este de părere că aceste modificări vor face ca numărul șoferilor vitezomani să crească. Acesta avertizează că și o viteză de 62 de kilometri la oră este suficientă pentru un accident care poate avea urmări grave.

„Cred că nu va mai fi o spaimă la fel de mare radarul. Pentru că practic se merge către respectarea normei de viteză atunci când trecem prin dreptul aparatului radar și apoi mersul cu orice altă viteză, că din moment ce nu putem fi opriți, din moment ce constatarea se face fără oprire,  nu mai există consecințe.

Legile fizicii rămân aceleași. Tot la 62 de km pe oră, impact frontal cu obstacol fix, un om nu mai poate supraviețui indiferent ce spune legea.”, a spus specialistul.

Urmăriți Impact.ro și pe