Aceste alimente se vor mânca cel mai mult în 2022. Sunt cu adevărat deosebite, din ce țări provin

Andra Daoud 17.01.2022, 18:28
Aceste alimente se vor mânca cel mai mult în 2022. Sunt cu adevărat deosebite, din ce țări provin

Preferințele alimentare ale oamenilor se schimbă constant, iar cei care analizează comportamentul consumatorilor vor să fie la curent cu ce preferă oamenii în materie de mâncăruri, băuturi și ingrediente. Din acest motiv, sute de specialiști din întreaga lume au lucrat la un „Atlas al gustului” și au stabilit care sunt cele mai răspândite preparate și care încep abia acum să fie prezente în meniuri.

Aceste alimente se vor mânca cel mai mult în 2022

„Atlasul ingredientelor și preparatelor” este actualizat anual de o echipă formată din 800 de specialiști de la un important jucător de pe piața alimentară. Bucătari, somelieri, cercetători în alimentație și nutriție și mulți alți specialiști analizează obiceiurile de consum și stabilesc ce alimente și ingrediente încep să fie utilizate mai des de europeni.

Așa se face că până și banala pâine a fost reinterpretată și îmbunătățită cu diverse arome și condimente. Pâinea artizanală capătă din ce în ce mai multă popularilate și în România, iar sortimentele cu turmeric, cărbune activ, boia sau ceapă se pare că vor fi printre preferatele oamenilor anul acesta.

Și brânzeturile vegane i-au cucerit pe oameni, după cum a declarat o proprietară de bistro din țara noastră. Produsele făcute din caju sau soia, cu o textură cremoasă și gust bogat, au intrat și ele pe lista preferințelor oamenilor, până în prezent fiind la mare căutare doar în rândul veganilor și vegetarienilor.

În ceea ce privește dulciurile, au câștigat teren prunele uscate, floarea de portocal, ginsengul și pudra de roșcoave, care se vor regăsi în mai multe deserturi anul acesta, potrivit celor 800 de specialiști.

Aceste alimente se vor mânca cel mai mult în 2022. Sunt cu adevărat deosebite, din ce țări provin
Pâine cu turmeric, cu miezul galben și gust ușor picant

Ingredientele asiatice încep să intre în bucătării

Cercetătorii au observat o tendință prin care ingredientele asiatice încep să capete popularitate și în bucătăria europeană. Uleiul de susan, sosul de soia, sosul de stridii, oțetul din orez sunt doar câteva exemple în acest sens.

În materie de carne, începe să fie folosită mai mult carnea de pește, tonul și codul plasându-se în topul preferințelor. Și Nduja, cârnatul de porc deosebit de picant, specific zonei Calabria din Italia a ajuns pe mesele românilor.

Specialiștii au o sugestie pentru pasionații de gastronomie și îi încurajează pe cei care gătesc să folosească roșii uscate, pentru a obține un gust deosebit. Iar în cazul băuturilor calde, ceaiurile de lavandă, trandafir și rodie se află în topul preferințelor.

Europenii care apreciază gusturile și preparatele exotice se vor putea bucura anul acesta de mai multe feluri de mâncare originare din Peru, Hawaii, Etiopia sau Malaezia în restaurante.

 

Urmăriți Impact.ro și pe