Acest aliment stropit de ani de zile cu pesticide i-a otrăvit pe toți cetățenii din două țări. Incredibil ce s-a întâmplat cu sângele lor. Evită să-l mai consumi

Mihai Roșoiu / 22.11.2020, 13:58
Acest aliment stropit de ani de zile cu pesticide i-a otrăvit pe toți cetățenii din două țări. Incredibil ce s-a întâmplat cu sângele lor. Evită să-l mai consumi

Un avertisment fără precedent a fost lansat în urmă cu puțin timp. Un fruct foarte popular a stat la baza unei situații foarte grave. Acest aliment stropit de ani de zile cu pesticide i-a otrăvit pe toți cetățenii din două țări. Bananele au fost cauza unor cazuri incredibile descoperite de medici. În sângele oamenilor consultați a fost găsită otravă.

Acest aliment stropit de ani de zile cu pesticide i-a otrăvit pe toți cetățenii din două țări

Guadalupe și Martinica sunt cele două insule ce aparțin Franței și ai căror cetățeni au de suferit serios de pe urma bananelor infectate. În anii 70 au început pulverizările cu pesticid peste fructe. Vreme de 20 de ani, bananele au fost stropite, iar acest lucru a avut repercusiuni nebănuite asupra populației. Soluția care a ajuns pe fructele exotice se numește clordecon. Specialiștii spun că această substanță poate cauza cancer, iar acest lucru este dovedit de ceea ce se petrece chiar în moment.

Stropirea bananelor din Martinica si Guadalupe au afectat sanatatea oamenilor
Stropirea bananelor din Martinica si Guadalupe au afectat sanatatea oamenilor

Pesticidul era destinat protecției fructelor, dar, din păcate, acest lucru a afectat grav sănătatea populației. Se pare că substanța s-a infiltrat în apă, dar și în aer, iar cetățenii au de suferit serios. Analizele medicale ale populației sunt afectate serios. Deși întreaga operațiune de stropire a încetat în urmă cu 20 de ani, clordeconul fiind interzis în Martinica și Guadalupe, efectele se văd acum.

Medicii au descoperit că-n sângele oamenilor se află otravă, iar mulți bărbați din cele două zone suferă de cancer la prostată. Acesta pare să fie cel mai grav efect al pesticidului. Datele centralizate la nivel mondial ne oferă o informație de-a dreptul halucinantă.

Substanța folosită la stropirea bananelor cauzează cancer la prostată

Au fost înregistrate între 50 și 100 de cazuri de cancer la prostată pe an, ceea ce înseamnă o medie uriașă pentru o populație de 800.000 de locuitori. Pentru toate acestea, singurul vinovat este clordeconul folosit în trecut pentru stropirea și protejarea fructelor exotice.

Oamenii din Martinica și Guadalupe sunt înfiorați de veștile pe care le furnizează medicii. Cazurile se înmulțesc pe zi ce trece. Pesticidul rămas în apa din zonă au transformat cele două insule în adevărate focare de poluare. Astfel, două destinații exotice pot avea de suferit din această pricină.

Acest aliment stropit de ani de zile cu pesticide i-a otrăvit pe toți cetățenii din două țări, iar specialiștii speră să găsească o soluție pentru rezolvarea unui caz foarte grav. În sângele cetățenilor din aceste locuri este afectat serios de otrava folosită pentru protejarea bananelor din plantații.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI