Aceasta este cea mai sigură ţară pentru vacanţă dacă ţi-e frică de Covid-19. Pe ce loc se află România

Cristian Cojocaru, Mihai Cheleș 28.04.2021, 16:10
Aceasta este cea mai sigură ţară pentru vacanţă dacă ţi-e frică de Covid-19. Pe ce loc se află România

Foarte mulți oameni se gândesc care este cea mai sigură ţară în care pot merge în această vacanţă. Dacă aceștia se gândeau deja la Noua Zeelandă, ei bine ea a fost deja detronată de o altă țară.

Care este cea mai sigură ţară în care se poate merge în vacanţă

Publicația Bloomberg a reușit să creeze un clasament al celor mai sigure țări din lume. Dacă anterior, Noua Zeelandă era declarată ca fiind drept ”cel mai bun loc în timpul pandemiei”, ei bine țara și-a pierdut acest titlu din cauza campaniei de vaccinare care se desfășoară destul de lent.

Deși atât Noua Zeelandă cât și Singapore au reușit să înregistreze niveluri foarte scăzute cu privire la numărul noilor cazuri de infectare, se pare că actuala campanie de vaccinare desfășurată în  Singapore este mult mai eficientă. Așadar, deși în mai multe țări, nivelul de trai începe să revină la normal datorită controlorăii pandemiei de coronavirus, Singapore a reuși să vaccineze aproximativ o cincime din populația țării.

Dintre țările care au rămas în urmă la acest capitol, fac parte Noua Zeelandă, Australia și Taiwan. Dacă alte țări au avut un real succes cu rata mare de vaccinare, aceste țări nu au reușit să rămână în clasament pe poziția ocupată inițial, dintre aceste amintind Polonia și Canada careu a scăzut în locurile clasamentului.

Autoritățile din mai multe țări au relaxat măsurile de protecție în momentul în care campaniile de vaccinare au luat startul. Acest lucru nu a făcut nimic altceva decât să crească numărului de persoane infectate, cu atât mai mult cu cât au contactat și noile versiuni ale virusului.

Singapore este acum cea mai sigura tara din lume
Singapore este acum cea mai sigura tara din lume

Pe ce loc se află România

Chiar dacă Noua Zeelandă era foarte apreciată de către celelalte țări pe baza răspunsul acesteia la pandemie, ritmul campaniei sale de vaccinare a atras foarte multe critici. Guvernul a afirmat că toți cei care doresc să se vaccineze, urmează a fi inoculați până la sfârșitul acestui an, iar serurile vor fi disponibile pentru toți adulții până la mijlocul verii.

Chiar dacă țara a reușit să îndeplinească toate obiectivele, doar 4,5% dintre persoanele eligibile pentru vaccinare au primit abia primă doză. Majoritatea turiștilor nu pot călători în Noua Zeelandă, având în vedere că granițele țării sunt în continuare închise. Acest clasament este actualizat în feicare lună și la baza realizării lui stau măsurile dar și ratele de infectare precum și cele de vaccinare.

Pe baza acestui clasament este calculat ”scorul rezilienței”, iar scorul Noii Zeelande a scăzut în această lună cu 0,1 puncte, acum fiind de 79,6, în timp ce Singapore arată un scor de 79,7. Pe cel de-al treilea loc se află Australia cu scorul de 76,2, urmată fiind de către Israel și Taiwant. În ceea ce privește țara noastră, aceasta se află pe cel de-al 40-lea loc.

Totuși, România a reușit să urce șase poziții, cu un scor de 49,3. În timp ce numărul de cazuri lunare la 100.000 de locuitori este de 649, rata de mortalitate este de 3,6%.

Urmăriți Impact.ro și pe