Accidentul care a schimbat viața lui Alexandru Arșinel și soției sale. Cum a ajuns Marilena în scaun cu rotile

Ioana Bucur 02.10.2022, 13:36
Accidentul care a schimbat viața lui Alexandru Arșinel și soției sale. Cum a ajuns Marilena în scaun cu rotile

Un pas greșit a dus la accidentul care a rescris ideea de „viață normală” pentru Marilena și Alexandru Arșinel. Cum a ajuns soția regretatului actor în scaun cu rotile. Femeia, declarație emoționantă la priveghiul bărbatului care i-a fost alături timp de mai bine de jumătate de secol. Care este ultimul mesaj pe care i l-a transmis artistului.

Accidentul în urma căruia Marilena, soția lui Alexandru Arșinel, a ajuns în scaun cu rotile

Născut într-o familie modestă, Alexandru Arșinel și-a petrecut primii ani din viață știind prea bine ce înseamnă sărăcia și foamea. A învățat de mic o lecție importantă, că singura cale de a-și depăși condiția era prin muncă. A ajuns în București unde a intrat primul la facultatea de teatru. A urmat o nouă perioadă dificilă, tânărul student neavând bani să se întrețină în Capitală.

În momentul în care a obținut buletinul de București, a primit o casă ce avea baia și toaleta pe hol, la comun. Acolo a trăit împreună cu soția sa, Marilena, și acolo li s-a născut primul copil.

„Țin minte că Marilena, ca să îi facă baie copilului, freca bine cada, apoi turna spirt și îi dădea foc pentru a o dezinfecta. Așa dezastru era acolo”, a mai povestit Alexandru Arșinel în cartea sa.

Și-au fost alături la bine și la greu, mai bine de o jumătate de secol. În 2016, însă, un accident teribil avea să le redefinească ideea de viață normală. Atunci, soția actorului și-a prins tocul de la pantof într-o scară, iar rănile suferite au lăsat-o imobilizată în scaun cu rotile.

Printre coroanele de flori depuse la Teatrul „Constantin Tănase”, cea făcută din orhidee albe purta un mesaj sfâșietor. Pe panglica funerară, soția lui Arșinel a scris un mesaj emoționant: „Te voi iubi mereu! Soția, Marilena”.

Accidentul care a schimbat viata lui Alexandru Arsinel si sotiei sale. Cum a ajuns Marilena in scaun cu rotile

„Sper să aibă grijă și de noi, cei rămași pe pământ!”

Dispariția actorului a lăsat în urmă o mare de regret și durere. Vasile Muraru, colegul său de la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, a dezvăluit una dintre cele mai frumoase amintiri pe care le are alături de Alexandru Arșinel.

„Pentru noi a însemnat foarte mult, am mai spus-o. Ca și pentru acest teatru pe care l-am condus exemplar. Cea mai frumoasă amintire cu el vine de la un turneu făcut cu ani în urmă în Spania. Românii așteptau autocarul cu noi cu două, trei ore înainte de spectacol. Și ne-au aplaudat ca la finalul unui show de zile mari. Ne va lipsi enorm…

Ne-a bucurat și pe noi, colegii lor, dar și pe spectatori, de fiecare dată. Am lăsat totul deoparte și ne-am adunat în jurul său, pentru un ultim omagiu. Ar fi trebuit sa joc la Reghin în seara asta, dar lumea va înțelege de ce lipsim…Alexandru Arșinel e acum sus în cer, alături de doamna Stela Popescu, și de alții, și-i bucura pe îngeri. Sper să aibă grijă și de noi, cei rămași pe pământ!”, a declarat Vasile Muraru, în fața Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...