Cum a fost posibil accidentul tragic din zona Defileul Jiului. Un bărbat a murit strivit de o stâncă, în timp ce se afla cu mașina pe șosea

Ana Anitoiu 02.10.2022, 19:45
Cum a fost posibil accidentul tragic din zona Defileul Jiului. Un bărbat a murit strivit de o stâncă, în timp ce se afla cu mașina pe șosea

Un accident tragic a avut loc, duminică, 2 octombrie, în zona Defileul Jiului. Un bărbat a murit strivit de o bucată de stâncă, în timp ce se afla cu mașina sa, pe șosea. Șoferului i-au fost făcute manevre de resuscitare, dar în zadar.

Cum a fost posibilă tragedia

Update duminică, 2 octombrie 2022, ora 19:45. Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova au explicat cum a fost posibil să aibă loc accidentul și a precizat că șoferul care a murit avea vârsta de 56 de ani, era din Giurgiu și conducea pe DN 66 Defileul Jiului, din direcţia Petroşani-Târgu-Jiu.

„Zona în care a avut loc incidentul de pe Defileul Jiului este asigurată cu plase. Piatra, de mici dimensiuni, a venit de pe versant de la o înălţime foarte mare, dintr-o zona cu torenţi, unde nu se pot monta plase, pentru că ar bloca scurgerea apelor de pe versanţi. Permanent facem verificări în zonă şi îndepărtăm stâncile şi copacii care prezintă risc de prăbuşire.

Zona are şi semnalizarea necesară privind posibile căderi de pietre. Este primul eveniment soldat cu deces de până acum. Piatra respectivă a fost dislocată fie de apă, fie de vânt fie de trecerea unui animal sălbatic. Situaţia a fost una total impredictibilă”, a transmis DRDP Craiova.

Conform autorităților, în mașina lovită de bucata de stâncă mai erau trei persoane, care nu au fost rănite. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii accidentului.

Circulaţia rutieră în zona în care a avut loc tragedia a fost reluată în condiţții normale. Drumul a fost degajat atât de bolovanul care l-a ucis pe bărbatul în vârstă de 56 de ani, cât şi de pietrele căzute de pe versant.

Știrea inițială:

Cum s-a petrecut accidentul

Bărbatul, în vârstă de 56 de ani, a murit strivit de o bucată de stâncă ce s-a desprins de pe versant și a ajuns pe parbrizul mașinii pe care o conducea, în zona Defileul Jiului. Salvatorii din cadrul ISU Gorj l-au resuscitat în zadar. Șoferului i-a fost declarat decesul.

„La fața locului s-au deplasat echipaje de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție Bumbești Jiu cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, două ambulanțe SAJ Gorj, echipaje de pompieri din cadrul ISU Hunedoara cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD și 2 ambulante SAJ Hunedoara, sosite în sprijin”, au transmis reprezentanții ISU Gorj.

Conform Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, tragedia a avut loc DN 66 (E 79) Defileul Jiului, la kilometrul 117+900 de metri, în localitatea Bumbeşti-Jiu, judeţul Gorj, când un bolovan a căzut de pe versant pe un autoturism aflat în trafic, prin parbriz.

Accident tragic in zona Defileul Jiului
Accident in zona Defileul Jiului

Două femei se aflau în mașină cu bărbatul care a murit strivit de o bucată de stâncă

În aceeași mașină cu bărbatul care a murit strivit de o bucată de stâncă se aflau două femei – una în vârstă de 60 ani, iar cea de-a doua în vârstă de 50 de ani. Una dintre ele se afla chiar pe scaunul din dreapta șoferului.

Cele două femei au fost preluate de echipajele specializate și li s-au acordat primele îngrijiri medicale la fața locului, dar au refuzat transportul la spital.

În urma accidentului rutier tragic, circulația pe DN 66 (E 79) Defileul Jiului, în zona kilometrului 117+900 de metri, a fost întreruptă pe ambele sensuri. Între timp, conform Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj, circulația a fost reluată în condiții normale.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...