Accident stupid la Buzău, după ce o dubă a Jandarmeriei a lovit o maşină care transporta vaccinul Pfizer la Iași

Elena Avramescu 06.04.2021, 10:24
Accident stupid la Buzău, după ce o dubă a Jandarmeriei a lovit o maşină care transporta vaccinul Pfizer la Iași

O dubă a Jandarmeriei a lovit o maşină care transporta vaccinul Pfizer. Scene incredibile la Buzău, după ce o maşină care transporta vaccinul Pfizer la Iași a fost implicată într-un accident rutier. Evenimentul nefericit a avut loc pe raza judeţului Buzău după ce autoturismul a fost acroşat de o dubă a Jandarmeriei Române. Accidentul nu s-a soldat cu victime omenești.

O dubă a Jandarmeriei a lovit o maşină care transporta vaccinul Pfizer

O altă veste bună, pe lângă faptul că evenimentul nu s-a soldat cu ranirea persoaanelor implicate, este că pagubele materiale sunt mici, iar vaccinurile nu au fost deteriorate, după cum susţin autorităţile române.

Totul a început luni, 5 aprilie 2021, pe raza judeţului Buzău, când s-a produs un accident rutier, fiind implicat tocmai un autoturism care transporta o tranșă de vaccin Pfizer la Iași. Se pare că al doilea autovehicul care a fost implicat în accidentul rutier este chiar duba Jandarmeriei Române. Accidentul s-a produs pe drumul DN 2, E85 în localitate Poșta Câlnău.

În plus, transportorul implicat în eveniment era însoţit de maşini care aparţin Poliţiei, Jandarmeriei dar şi Ministerului Apărării Naționale. Accidentul s-ar fi produs din cauza unei depăşiri, mai precis atunci când un vehicul antemergător autoturismului care transporta doze de vaccin Pfizer la Iași încerca să depăşească un vehicul condus de femeie, aceasta s-a speriat şi a frânat brust.

O duba a Jandarmeriei a lovit o masina care transporta vaccinul Pfizer
Vaccinul Pfizer

Astfel că maşina de la MApN a frânat şi ea brusc, moment în care duba Jandarmeriei nu a mai putut frâna într-un timp optim, intrând în spatele autoutilitarei. Din fericire, în urma impactului au fost înregistrate doar pagube materiale.

Cu toate acestea, maşina Jandarmeriei s-a ales cu bara de protecţie fisurată, iar maşina care transporta vaccinuri, cu o uşă îndoită. Dozele de vaccin nu au fost afectate de incident. Accidentul a fost confirmat chiar într-un comunicat emis de Jandarmeria Română, unde au dat asigurări că dozele de vaccin sunt în regulă nefiind afectate de eveniment, iar în urma tamponării nu au fost înregistrate victime.

Astăzi (luni, n.red.), în timpul unei misiuni de asigurare a protecţiei unui transport de vaccinuri pe ruta Bucureşti-Iaşi, în localitatea Poşta Câlnău, autoutilitara încărcată cu doze vaccin a fost tamponată din spate de autoutilitara Jandarmeriei, pe fondul frânării bruște a unui alt autovehicul în faţa coloanei. Ambele autovehicule au pagube materiale minore. Nu au fost persoane rănite. Autoutilitara cu vaccinuri şi-a reluat cursa spre Iaşi, încărcătura nu a fost afectată, a transmis Jandarmeria.

Urmăriți Impact.ro și pe