Accident mortal pe o șosea din Austria. Un microbuz plin cu români s-a răsturnat, iar o femeie de 63 de ani a murit pe loc

Elena Avramescu 25.08.2022, 12:35
Accident mortal pe o șosea din Austria. Un microbuz plin cu români s-a răsturnat, iar o femeie de 63 de ani a murit pe loc

Accident auto cumplit pe o șosea din Austria, în care a fost implicat un microbuz plin cu români care se întorceau în ţară. Din păcate, o femeie în vârstă de 63 de ani n-o să mai poată face acest lucru deoarece și-a găsit sfârșitul acolo. În plus, alte șase persoane au fost rănite grav după ce microbuzul în care se aflau a lovit un terasament și s-a răsturnat.

O româncă a murit într-un tragic accident din Austria

Accidentul a avut loc în apropiere de Stainz, în districtul Deutschlandsberg, marți dimineața devreme, mai precis în jurul orei 4:00, pe L 461. Sursele indică faptul că femeile care se aflau în microbuz lucrau ca îngrijitoare de bătrâni în Austria și se întorceau în România în momentul în care s-a întâmplat tragedia.

Conform poliției austriece, mașina înmatriculată în Timiș, care era condusă de un român în vârstă de 51 de ani, a derapat chiar înainte de impact din cauza carosabilului umed. Șoferul a reușit să scape nevătămat, însă două dintre victime au rămas încarcerate astfel că au fost scoase din microbuz doar după ce acesta a fost repus pe roți. Alte cinci persoane au fost rănite grav și au fost transportate la spitalele din Deutschlandsberg, Wagna și Graz.

La scurt timp după producerea accidentului, poliția a deschis o anchetă pentru a afla dacă șoferul a adaptat viteza la condițiile de drum. Momentan, șoferul microbuzului este interogat de poliție, iar vehiculul implicat în accident a fost confiscat de autorități.

Accident mortal pe o sosea din Austria
Politia din Austria

Accidentul a avut loc la doar câteva zile după unul similar din Germania, în care a fost implicat tot un microbuz înmatriculat în România.

Săptămâna trecută, un accident grav s-a petrecut după o explozie a unei anvelope, pe A9 spre München, astfel că șoferul și alți trei pasageri români au fost răniți, iar unul dintre ei se află în stare gravă.

Mai precis, la ora 14.30, un șofer român de 52 de ani conducea o dubă Mercedes pe A9, în direcția München, pe banda din mijloc din cele trei disponibile. La un moment dat, pneul stânga spate al vehiculului a explodat, iar șoferul a pierdut controlul vehiculului, astfel că vehiculul a derapat și a părăsit șoseaua spre partea dreaptă. Duba s-a răsturnat de mai multe ori în șanțul adiacent după care s-a oprit pe partea pasagerului pe marginea drumului.

În urma acestui accident, șoferul a fost rănit, la fel ca și ceilalți trei pasageri români, fiind nevoie să fie descarcerați din vehicul. Calea München a fost închisă complet timp de 75 de minute în timpul operațiunilor de salvare și recuperare, iar ulterior a fost închisă parțial.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...